28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Devlet hastanesine diyaliz ünitesi

Artvin Devlet Hastanesi, Avrupa Standartlarına uygun olarak yapılan ek binasına ve Dünya standartlarına uygun dizayn edilen Diyaliz Ünitesi'ne kavuştu.

Artvin Devlet Hastanesi'ne yapılan ek binanın hizmete açılmasıyla birlikte eski binanın da onarımının yapıldığı ve bu binaya diyaliz ünitesi kurulduğu bildirildi. Artvin Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bayraktar ve Diyaliz Ünitesi uzmanı Dr. Yavuz Akaltun yaptıkları açıklamada, Diyaliz ünitesinin hayırsever bir avukat tarafından yaptırıldığını söyledi.

Artvin'de hasta sayısında artış olduğunu ve diyaliz ünitesinin talepleri karşılayamadığını dikkat çeken Akaltun "Diyaliz ünitemiz hastaların taleplerini karşılayamıyordu. Bu yüzden bu ünitenin bitirilmesi için çok çalışıldı." dedi. Yardımsever avukatın ismini açıklamayan Dr. Akaltun" Avukatımız, isminin gizli tutulmasını istediği için ismini veremiyoruz. Diyaliz ünitesinin tadilatı ve diğer servislerimizin onarımı için diğer iş adamlarına da ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada yeni Diyaliz Ünitesinin 60 yatak kapasiteli, modern cihazlarla donatılmış ve Dünya Standartlarına uygun dizayn edilerek yapıldığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 10:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?