28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Eğitimde başarının reçetesi

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker Şavşat ilçesindeki bazı okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker Müdür Yardımcıları Yusuf Çakır, Şakir Fazlıoğlu, Mustafa Yüksel, Metin Zoroğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nimet Büyük okulları denetleyerek, eğitimde kalitenin artırılması yönünde öğretmen, veli ve öğrencilerin yapması konusunda çeşitli açıklamalarda bulundular.

2007–2008 Eğitim öğretim yılında yapılan hazırlıkları yerinde görmek için Şavşat'a gelen Milli Eğitim yetkilileri, Ahmet Fevzi Pansiyonlu İlköğretim okulu'nda öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettiler. Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, Şavşat'ta eğitim öğretim hazır ve verimli hale nasıl gelecekse onun alt yapısını oluşturacaklarını kaydetti.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, ilçe genelindeki okullarda sosyal faaliyetler ile ilgili olarak her okulda en az 24 kulüp oluşturulup çocukların kendilerini ifade etmeleri yolunda bu çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Engelli öğrenciler ile ilgili açıklamada bulunan müdür Köşker, "Rehabilitasyon merkezlerimiz var, engelli öğrencilerimiz devletin verdiği imkânlar çerçevesinde velilerden tek kuruş almadan eğitim öğretim imkânları kendilerine sunuyoruz. Engelli olup okul kültürüyle tanışmayan öğrencimiz yok. Gerekirse biz onların evine gidip ziyaret ediyoruz. Çeşitli yardımlar yaparak topluma kazandırılması noktasında ne yapılması gerekiyorsa bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Öğrenci velilerine yönelik konuşan Köşker, velilerin okul ortamına katılmalarını isteyerek, "Okul veli toplantılar ve bireysel görüşmeler yapılıyor. Okulda ki rehber öğretmen vasıtasıyla bütün gelişim özellikleri veliye aktarılıyor. Bizim istediğimiz velilerin başarı konusunda bizden hesap sormalarıdır.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 13:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayhan Kaleli IP: 88.231.167.xxx Tarih : 31.10.2007 14:49:22

Üzülerek belirteyim.Son yıllarda Artvindeki eğitim kalitesi çok düştü.üniversitelere giren öğrenci sayısı içler acısı durumda. Sayın Milli eğitim müdürünün demeçlerine bakıyorum. Eğitimdeki gerçek sıkıntılar yerine basit şeylerle uğraşıyor.Bir zamanlar Türkiye ortalamsının üstünde eğitim kalitesini yakalayan Artvine ne olduda bu günlere geldi.bunun cevabının verilmesi gerkiyor. Bence cevabı liyakat esasına göre değilde siasi duruşuna göre eğtimcilerin yönetici konuma getirilmesidir. Yöentimde söz sahibi olan Artvindeki efendilerin bu konunun tek müsebbibi olduğu bir gerçektir. Artvin artık eğitimde yok Kısır politik tartışmaların kalite düşüklüğünün en yoğun yaşandığı bir kent artık 1970 Lİ YILLARI ÇOK ARIYORUM . Nerdesiniz İdealist öğretmenler Artvin için birşeyler yapamazmısınız.Cahillerin üniversitelileri yönetmeye çaıştığı bir Artvinle ne kadar başarılı olabiliriz. Eğitimde sıradan vasat bir Artvin Görmek benim kanıma dokunuyor.YA SİZİN BEYLER????