28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Engelliler dert anlattı

Artvin Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri ile aileleri 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü münasebetiyle Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.

3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz, Engelli olmanın bir eksiklik olmadığını, asıl eksikliğin eğitimsizlik olduğunu söyledi.

Artvin’de bin 700 engellinin olduğunu ifade eden Ersöz, Vali Aydoğdu’dan Artvin’deki kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli vatandaşların rahatlıkla gelip gidebilecekleri bir düzenleme ve asansör yapılmasını istedi.

Vali Aydoğdu, kendisini ziyarete gelen dernek üyeleri ve aileleriyle tek tek sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bu sırada Artvin Çoruh Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü öğrencisi olan bedensel engelli Ensar Çelik, bedensel engelli olduğu için sık sık ayakkabısının delindiğini ve ailesinin maddi imkansızlık nedeniyle kendisine ayakkabı almakta zorlandığını, ayrıca okul ödevlerini yapmak için bir bilgisayara ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Aydoğdu ise, öğrencinin taleplerini yerine getirmek için çalışacağını söyledi.

Ziyarete, bazı öğrencilerin okullarına yaya gitmek zorunda kaldıklarını söylemesi üzerine Vali Aydoğdu, konunun çözülmesi için bir çalışma başlatacağını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu,“ Asıl özürlülük insanların vicdan özürlülüğüdür. Asıl özürlülük kalpteki özürlülüktür. Sizlerin vicdanı, kalpleri pırıl pırıl,tertemizdir.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?