19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Festivalde faciadan dönüldü!

Artvin'de 29 Haziran'da başlayan 25. Kafkasör Turizm, Kültür ve Sanat Festivali, yapılan boğa güreşleriyle sona erdi.
Kafkasör Yaylası'ndaki şenliklerin son gününde boğalar arenaya çıktı. Çevre il ve ilçelerden 5 bin araçla gelen yaklaşık 25 bin insanın kaynaştığı etkinlikte, 72 boğa birincilik için kapıştı.

Çok sayıdaki yerli ve yabancı turistin de takip ettiği güreşlerde kimi boğalar, güreşmek istemedi. Güreşmek istemeyen boğalar sahipleri tarafından ikna edilmeye çalışıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saat 20.00'ye kadar devam eden etkinlikte güreşmeyen boğaların sahipleri tarafından arenaya alınması ve zorla güreşe ikna edilmeye çalışılması seyirciler tarafından ıslıklarla protesto edildi. Boğaların arena dışına taşan güreşleri sonucunda vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı. Boğalar zaman zaman taş duvarlarla çevrili arenada tribünlerde oturan vatandaşların üstüne gitti. Arena dışına kaçan bir boğa da park halinde olan araçların arasından rakibi tarafından ormanlık alana kadar kovalandı.

Boğa güreşlerinde Süper Boğa kategorisinde Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam'ın boğası birinci oldu ve sahibine bin 965 YTL, başboğa ise Murgul Belediye Başkanı Ahmet Arslan'ın boğası seçilerek 2 bin 400 YTL kazandırdı. Güreşlerde başaltında bin 800 YTL, büyük boyda bin 400 YTL, küçük ortada bin, ayakta 650 YTL ve destede de 400 YTL olmak üzere toplam bin 615 YTL para ödülüyle altın dağıtıldı.

Kafkasör Festivali'ni Artvin Valisi Orhan Kırlı, Garnizon Komutanı Albay Murat Kırkaya, AK Parti Artvin Milletvekili Orhan Yıldız, CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, Belediye Başkanı Emin Özgün çok sayıda vatandaş izledi.
Festivali izlemeye gelenler, aileleriyle birlikte gün boyu dağlarda çadır kurarak doğanın tadını çıkardılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:28:47
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 16:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?