27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARTVİN

Heyelan tatbikatı gerçeğini aratmadı

Artvin Sivil Savunma Müdürlüğü ile Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği’ne bağlı timlerin katıldığı tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Artvin Vilayet binası önünde yapılacak olan tatbikat öncesi, Artvin Sivil Savunma Müdürlüğü ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği timlerinin 1 kurtarma aracıyla katıldığı faaliyetle ilgili olarak İl Sivil Savunma Müdürü Mehmet Ali Soysal bilgi verdi. Daha sonra, senaryo gereği meydana gelen heyelanda çok sayıda ölü ve yaralılar olduğunun bildirilmesi üzerine, İl Kriz Merkezi toplanarak afet mahalline 2 kurtarma, 1 ilk yardım ve 1 de itfaiye ekibi sevk etti. Olay yerine giderken trafik kazası geçiren bir araçta sıkışan vatandaş kurtarılırken, enkaz altında kalanlar da kurtarılarak hastanelere gönderildi. Bu arada, eski bir otomobilin yakılması sonucu çıkan yangın da söndürüldü.

Tatbikatı, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük, İl Emniyet Müdür Vekili Olgun Aksu ve vatandaşlarla birlikte başından sona ilgiyle izleyen Artvin Valisi Orhan Kırlı, ekipleri tebrik etti. Vali Kırlı, olağanüstü durumlara, afetlere, kazalara karşı toplum olarak her an hazırlıklı olunması gerektiğini işaret ederek şöyle konuştu:

"Bu konuda görevli olan kuruluş bildiğiniz gibi Sivil Savunma Teşkilatı’dır. Sivil yükümlülerden oluşan acil yardım ve kurtarma ekipleri 1 ay kadar süren eğitimin ardından bu gün bu tatbikatı başarıyla sonuçlandırmışlardır. Hem halkımız iştirak etti, gördü. Kriz yönetiminin önemini tüm vatandaşımız kavramalıdırlar. Her vatandaşımız kendine düşeni yapabilmeli ve toplum olarak olağanüstü durumlarda, afet durumlarında bir dayanışma ruhu içerisinde hareket etme gereğini kavramak durumundayız. Sivil Savunma Teşkilatımız, bunu somut bir biçimde gösterdi. Gördüğünüz gibi çok iyi eğitilmiş sivil savunma elemanlarımız var. Erzurum’dan gelen bölge ekibi bize canlı bir örnek verdi her bakımdan. Sivil savunma uzmanlarının, sivil savunma birliklerinin çalışmalarını takdirle izledik, kendilerini tebrik ediyorum. Allah hiçbir zaman bizi böyle çok kötü durumlarda bırakmasın ama her zamanda hazırlıklı olmamız gerektiğini unutmamalıyız."

Artvin-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:09:40
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 14:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?