19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

İşadamından eğitime destek

Artvin’de, hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yaptırılan 5 katlı ve 288 kişilik ortaöğrenim kız ve erkek öğrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.


Artvin merkez Yeni Mahalle’de, Artvinli hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yaklaşık 1 Milyon 250 bin YTL’ye mal olacak, 5 katlı ve 288 kişilik, toplam 3 bin metre karelik alana kurulacak olan kız-erkek öğrenci yurdunun temel atma törenine, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Artvinli iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.


Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, törende yaptığı konuşmasında, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin kurulmasının ardından kentin bir üniversite kenti haline geleceğini belirterek, hayırsever iş adamının eğitime verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, bütün Artvinli hayırsever iş adamlarını eğitime katkıda bulunmaya çağırdı.


Hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu ise öğrenci yurdunu elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden kız kardeşi “Belma Öztürk” adına yaptırdığını ifade ederek, inşaatın 2009 yılının şubat ayında tamamlayarak, hizmete açacaklarını söyledi.


Temel atma töreni, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, AK Parti Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Belediye Başkanı ile Artvinli hayırsever iş adamı Sıtkı Kahvecioğlu birlikte inşaatın temeline harç atmasının ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 15:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?