28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Kadir Topbaş'ın köyünde su sıkıntısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in memleketi Artvin'in Yusufeli ilçesinde köylerde su sıkıntısı yaşanıyor. 

Yusufeli ilçesine bağlı Taşkıran köyünün Sarıgöl Mahallesi, Küplüce köyü, Bıçakçılar, Altıparmak, Yüksekoba, Özgüven köylerinin bazı mahallelerinin su sorununu çözmek için 20 yıl önce su şebekesi ihalesi yapıldı. Ancak sert kışın yaşandığı bu köylerde su şebekesi doğa şartlarına göre yapılmadı. Sık sık aksaklıkların yaşanması nedeniyle su şebekesinin onarılması için 3 defa onarım ihalesi yapıldı. Ancak yapılan onarım çalışmalarına rağmen bu köylerde yaşayan vatandaşlar 4 aydır su ihtiyacını çeşme ve derelerden sağlıyor.
Büyük zorluklarla su ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten bir köylü, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın doğduğu Altıparmak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in doğduğu Yüksekoba köylerinin bazı mahallerinin de dahil olduğu Livane Vadisi'ndeki köylerin su sorununun çözülmesi için 20 yıl önce su şebekesi ihalesi yapıldı. Ancak su şebekesi hala tam olarak hayata geçirilemedi. Su şebekesi 20 yıl içinde 4 defa ihaleye çıkarıldı. Ancak gerçekçi bir plan ve proje
doğrultusunda çalışma yapılmadı. Bundan dolayı su sıkıntısı yaşıyoruz" dedi. 

Köylerinde kışın çok soğuk geçtiğini ifade eden bir başka köylü, "Su boruları yeterince derinliğe konulmuyor. Haliyle soğukta borular donuyor. Ayrıca su şebekesi için şart olan havalandırma sistemi tam yapılmamış. Belli noktalara tahliye vanaları konulmadı. Bu nedenle su şebekesi temizlenemedi" diye konuştu. Her mahalleye depo konulması gerektiğini anlatan köylü, şöyle konuştu: "Ancak bu da yapılmadı, vatandaşlar gelişigüzel bir şekilde evlerine su alıyor. Bu sene su sıkıntısı had safhaya çıktı. 4 aydır evlerimizde su yok. Çeşme ve derelerden su taşıyoruz. Geçen yıl su şebekesinin onarılması için 200 bin YTL bedelli ihale yapıldı. Ancak, yapılan çalışmalara rağmen halâ evlerimize su gelmiyor. Müteahhidin çalışmasını denetleyen ve teslim alan kamu görevlileri de bu konuda suçlu. Eksik yapılmış bir su şebekesi çalışmasını teslim alıyorlar. Bu vadide Sarıgöl İlköğretim Okulu ve Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge İlköğretim Okulu var. Burada 400 öğrenci okuyor. Bir ara veliler okullarda su olmadığından dolayı çocuklarını okula yollamadı. Kendi çabalarımızla başka bir hattan su verdik. Biz artık devletten umudu kestik. Kendi imkanlarımızla su şebekesini onarıp evlerimize su getireceğiz."

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 16:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dursun Acar IP: 85.110.88.xxx Tarih : 4.04.2008 19:14:35

İsabetli bir haber..Yetkililerin ilgisini bekliyorum.