28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Kalorifer dairesinde eğitim

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin’in Borçka İlçesi'ne bağlı Güreşen Köyü’nde tamirattaki okul öğrencilerinin bir binanın bodrum katı ve kalorifer dairesinde eğitim gördüklerini görünce şaşkına döndü. 

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Güreşen Köyü İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu ve okul müdüründen bilgi aldı. Okul Müdürü Yaşar Kemal Üçüncü, okulun bir ay önce Dünya Bankası'nın TEB kaynaklarından sağlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyonu Başkanlığınca ihalesi yapılarak tadilata alındığını belirterek, öğrencilerin şu anda köyün çeşitli yerlerinde bulunan boş binalarda eğitim gördüklerini söyledi. 

Bunun üzerine Vali Aydoğdu, öğrencilerin eğitim-öğretimi yaptıkları binaları inceledi. Özellikle üç sınıfın Merkez Kur’an Kursu binasında bulunan bodrum katı ve kalorifer kazanının olduğu yerin hemen bitişiğinde bulunması ve eğitim vermeye elverişli bulunmaması Vali Aydoğdu’yu çileden çıkardı.

Çocukların bu sağlıksız ortamda öğrenim görmelerinin mümkün olmayacağını söyleyen Vali Aydoğdu, yetkililere talimat vererek çocukların mevcut binanın üst katlarına derhal yerleştirilmesini ve tadilatın ise biran önce bitirilmesi talimatını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 09:50:10
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 16:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurbay USTA IP: 85.101.73.xxx Tarih : 11.10.2006 13:36:19
Okulların ne zaman açılacağı herkes tarafından bilinmesine rağmen bu onarım ihaleleri neden bu aylara bırakılır anlam vermekte zorlanıyorum.Bugün itibarıyla ilimizde hala eğitime açılamayan okullar var.Şavşat YİBO nun 300 öğrencisi buradan sonra eğitime nasıl konsantre olacaklar.Bunu haber olarak yazacağım başlık bulamadım SUÇLU ÖĞRETMENMİ? Saygılarımla...