19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Kayak sezonu başladı

Kar üstünde güreş etkinlikleriyle bilinen Artvin'de, Karçal Dağı'nın 2 bin 50 rakımlı Saçinka Tepesi'nde kayak sezonu törenle başladı. 

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu'nun katılımıyla yapılan kayak sezonunu açılış töreninde konuşan Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin, kış sporları kayak sezonunu Artvin gençliği ve sporseverlerin hizmetine açtıklarını belirtti. 

Önümüzdeki haftalarda Artvin İl Birinciliği Kayak Müsabakaları'nı düzenleyeceklerini bildiren Anşin, "Kayak müsabakalarında dereceye girecek sporcularımız grup müsabakalarında ilimizi temsil etmeye hak kazanacaktır. İnşallah, bu yıl Artvin'den en az iki sporcumuzu milli takım kamplarına vermeyi hedefliyoruz. Artvin olarak kış sporlarında çok şanslıyız, çünkü halen kış sporlarında kayak sezonunu açan Bursa haricinde ikinci iliz. Bu da bizler için sevindiricidir. Ancak, bunu gerek kayak federasyonu, gerekse federasyonun teknik kurulu üyelerinin görmezlikten gelmelerine bir anlam veremiyorum. 29 Kasım itibarıyla Artvin'de Saçinka mevkii ile bu yıl yapımına başladığımız Mersivan bölgesinde 35 santimetre kar var. Hem de kayak yapmaya elverişli. Federasyon yetkilileri buraya gelerek, buradaki gerek pistin gerek kar durumunu inceleyip grup müsabakalarının tarihlerinde her hangi bir erteleme yapmaksızın, o grup müsabakalarından birini de ilimizde yapmalarını istiyoruz. İnşallah bu eksikliği görürler, ilimizde bir grup müsabakası, bir yarı final, bir Türkiye Şampiyonası veya ayrı bir kulüp müsabakasını verirler" diye konuştu. 

Artvin'de geçen yıl kayak sporunda 305 lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Anşin, "Bu yıl umuyorum bu sayı daha da artacaktır. Gittikçe ilimizde kış sporlarına ve kayağa olan ilgi artıyor. Bu da bizler için sevindiricidir. Artvin, coğrafi konum olarak kış sporlarına çok elverişli. Geçen yıl görev yapan kayak öğretmenlerini de bu yıl da 3 ay süreyle görevlendirdik. Sayın valimiz de kayak sporuna çok duyarlı. Önümüzdeki yıllarda kayakçılar daha da güzel pistlere, daha da intizamlı pistlere, bir teleski sistemine kavuşur. Böylelikle amatör olarak yaptığımız bu spor branşını ileriki yıllarda daha profesyonel olarak yapmayı hedefleyeceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 14:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Azra YILMAZ IP: 81.215.49.xxx Tarih : 22.12.2008 13:18:01

Yeşil artvinimm...Memleketime hayran biri olarak bu sporu Artvin'de uygulandığını bilmek beni bi Artvinli olarak çokk sevindirdi..başta Sayın Valimize,daha sonra Artvin Spor İl Müdürlüğüne çokk teşekkür ederiz..Saçinka tepesi bu yıl ilk uğrak yerim olacaksın...