19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Kemalpaşa’da çay üreticileri eylem yaptı

ARTVİN’in Hopa İlçesi'ne bağlı Kemalpaşa Beldesi’ndeki çay üreticileri, çay alımlarında uygulanan kota nedeniyle günlük alımların 10 kilo ile sınırlanmasını protesto ederek, Çaykur Kemalpaşa Fabrikası önünde eylem yaptı.

Kemalpaşa’da toplanan çay üreticileri, Çaykur Kemalpaşa Çay Fabrikası’na kadar gelip burada basın açıklaması yaptı. Çay alımlarına getirilen kısıtlama nedeniyle çayların bahçede kaldığını ve toplama zamanı geçtiği için yanmaya başladığını belirten üretici, “Anamız da babamız da hepimiz buradayız. Çayı dereye dökmeyeceğiz. 550 gübre, 40 yevmiye, 20 nakliye, ye Tayyip ye” sloganları attı.

Eylemciler daha sonra yanlarında getirdikleri çayları fabrikanın kapısına dökerek ateş verdi. Hükümet aleyhine slogan atmaya devam eden kalabalık fabrikaya girmeye kalkınca jandarma müdahale etti ve girişe izin vermedi. Fabrika Müdürü Ertuğrul Salatacı’nın çabalarına rağmen ikna olmayan kalabalığa Hopa Kaymakamı Şahin Aslan bir açıklama yaptı. Kaymakam Aslan, üreticilerin sıkıntısını ilgili bakanlıklara ileteceğini söyledi.

Çay üreticileri adına basın açıklaması yapan Mehmet Yılmaz ise, yıllardır birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Devletin çay politikasının ne olduğunu hala anlayamadık. Çayımız kökünden söktürmek istedikleri açık ve net ortadır” dedi. Eylem nedeniyle Kemalpaşa- Sarp yolu yaklaşık 2 saat boyunca ulaşıma kapandı.

Bu arada, eylem sırasında hasta taşıyan bir ambulans kalabalığa hızla girince bir kişiye çarptı. Özel bir taksiye konan yaralı hastaneye götürülmek istendi, ancak halk arabada yaralı olduğunu bilmediği için önce taksinin geçişine izin vermedi. Bu kez taksi sürücüsü ile eylemciler arasında tartışma yaşandı. Durumun izah edilmesinin ardından taksiye izin verildi ve yaralı hastaneye götürüldü.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 10:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?