19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Kestane ağaçları canlanacak

Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce Borçka, Artvin ve Arhavi İşletme Müdürlüklerinde, kestane dal kanseri nedeniyle kuruyan bozuk orman alanlarındaki kestane ağaçlarında canlandırma kesimleri yapılıyor.

Orman Bölge Müdürü Salih Akbaş, Bölge Müdür Yardımcısı Mehti Özyer, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş, Borçka İşletme Müdürü Recep Aydemir, Borçka işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve işçilerin katılımıyla Karşıköy ve Başköy İşletme Şefliklerinde bozuk kestane ormanlarında canlandırma kesimlerini başlattı.

Akbaş, yaptığı açıklamada, kestane dal kanserinin Artvin ormanlarında da görüldüğünü ancak hastalığı iyileştiren hipovirülent ırkın bu ormanlarda olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

İyileşmiş kanserli yaraların olduğu ağaçların, hipovirülent ırkın yayılması için ormanda bırakılması gerektiğini belirten Akbaş, "Kuru kestane ağaçlarına canlandırma kesimi yaparak yeni sağlıklı sürgünler elde edeceğiz. Boşluklara kestane fidanı dikerek önümüzdeki yıl mart sonu ya da nisan ayı başında bazı fertlere kalem aşısı yaparak hem orman köylüsüne gelir sağlayacağız hem de Çin'den kestane ithal eden ülke konumundan kurtulmak için adım atmış olacağız" dedi.

Akbaş, Artvin Orman Bölge Müdürlüğünde amenajman planlarına göre 644 hektar bozuk kestane alanı bulunduğunu da kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2013 Perşembe 15:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?