28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Kızları okula kavuşturdu

Cüneyt EPÇİM İlköğretim 6.sınıfa devam etmesi zorunlu olan ancak devam etmeyen iki kız öğrencinin ailesini ve kız öğrencileri ikna ederek, öğrencileri okula kavuşturdu. Öğrenci ailesini de cezadan kurtardı.


Ardanuç İlçesine bağlı Torbalı Köyü Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulunun 5.Sınıfını bitirip zorunlu Eğitim-Öğretim çağında olduğundan 6.sınıfa devam etmesi gereken Canan BAYKAL ve kardeşi Gülcan BAYKAL ‘ın babaları Zekeriya BAYKAL çocuklarını Ardanuç Tütünlü Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna veya İlçe Merkezindeki İlköğretim Okullarına kayıt ettirip okutması gerekirken çocuklarım İlkokulu bitirmiştir diyerek çocukları okula kaydettirmedi.


Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim ÖNAL Öğrencilerin babası Zekeriya ve dedeleri Nazım BAYKAL’la görüştü.İkna olmayan baba ve dede ile İlçe Kaymakamı Cüneyt EPÇIM Öğrencilerin babası,dedesi,babaannesi ve öğrencilerle birebir görüşerek bu öğrencilerin babasıda veliside ben oluyorum her türlü masraflarını üstleniyorum diyerek aileyi ikna etti.

Kaymakam ilçe Merkezinde iki (2) kız öğrencinin okul kıyafetlerinden kışlık giyeceklerine ayakkabıdan montuna ve defterinden kalemine kadar hepsini alarak makam arabasıyla Ardanuç Merkez Atatürk İlköğretim Okuluna götürüp Okul Müdürü İsmet ALTUNTAŞ ve Müdür Yardımcısı Şerafettin GÜL’e öğrencilerin kayıtlarını yaptırdı.


Kayıtları yapılan öğrenciler Canan BAYKAL ve Gülcan BAYKAL 6/A sınıfında Eğitim-Öğretimlerine başladılar. Bu duruma çok sevinen öğrenciler Kaymakam ve lçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ederek büyük mutluluk duyduklarını bu nedenle okula devam edip başarılı olacaklarını söylediler.

..
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 22:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?