19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Kutlu doğum haftası kutlandı

ARTVİN'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Artvin'in Şavşat ilçesinde müftülük tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde Diyanet Sen Şavşat İlçe Temsilciliği, din görevlilerine, müftülük personeli ve basın mensuplarına kravat hediye ederken davetlilere lokma dağıtıldı.

İlçe Müftüsü Orhan Bal, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, "Peygamber Efendimizi anlatmak birkaç saate sığacak bir iş değil. Peygamber Efendimizin hayatı, dünya görüşü, yaptıkları, vermiş olduğu mücadele ve bu mücadelenin şekli, insanlığa sunmuş olduğu sevgi ve merhamet duygularının önemi çok büyüktür" dedi. 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası programları yaptığını anlatan Bal, şöyle konuştu: "Bu hafta münasebetiyle,

Türkiye'nin her tarafından Kur'an ve Hz. Peygamber konulu konferanslar tertip edilmiştir. Biz de Şavşat Müftülüğü olarak bu konferansı ve kutlama programını tertip ettik. Hz. Muhammed'in, kutlu doğumunun yalnızca bizler için değil bütün dünya için en değerli armağandır."

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi görevlisi Doç.Dr. Şevket Topal da, Peygamber Efendimizin hayatı, sevgi ve merhamet duygularını içeren bir konferans verdi. Topal, "İnanıyorum ki bütün insanlık için örnek bir şahsiyet olan Peygamberimizi daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, mesajının mahiyeti de çok daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır" dedi.

Topal, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarken salondakilerin duygulandığı gözlendi.

ARTVİN'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI
ARTVİN'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2011 Salı 15:31:00
Güncelleme :20 Nisan 2011 Çarşamba 15:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?