28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Madencilik ile turizm buluştu

Artvin'in Murgul ilçesine bağlı bakır madeni ile ünlü Damar beldesinin Belediye Başkanı Yaşar İnal, madencilik ile yayla turizmini bir arada yaşatmayı hedefliyor.


Başkan İnal, beldelerindeki Murgul Bakır İşletmeleri'nin 1928 yılında Karadeniz Bakır İşletmeleri adı altında hizmet vermeye başladığını ve yıllarca birçok ailenin ekmek kapısı olan işletme sayesinde beldesinin "Türkiye'nin Küçük Almanyası" olarak nitelendirildiğini söyledi. İşletmenin geçen yıllarda özelleştirildiğini ve Cengiz Grubu tarafından satın alındığını anlatan İnal, Bakır İşletmeleri'nde 900 kişinin çalıştığını belirtti. Beldelerinin bakır madeni açısından bir merkez olmasının yanı sıra
Karagöl gibi önemli turizm ve doğa güzelliklerine de sahip olduğunu belirten Yaşar İnal, "Bizim hedefimiz madencilik ile turizmin bir arada yapılabileceğini göstermek. Bunun için projeler geliştiriyoruz. Buraya gelen yerli ve yabancı turistler hem yaylalarımızı gezebilecek hem de işletmemizdeki dinamit atımlarını tehlikesiz bir şekilde gözlemleyebilecek. Bu Türkiye ve dünyada belkide ilk proje. Maden sahasını ve beldemizi yukarıdan gören ormanlık alanda Bungalov tipi ahşap evler yapmayı ve burayı turizmin hizmetine sunmayı istiyoruz. Damar'ı eski parlak günlerine yeniden kazandırmak istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 11:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?