28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Mavi Çarşı bakımsızlıktan dökülüyor

Artvin’in Borçka ilçesinde Özel İdare’ye ait Mavi Çarşı’da kiracı olarak bulunan esnaf ve sivil toplum örgütlerinin yetkilileri binanın bakımsızlığı ve kirliliğini bir dilekçe ile İl Genel Meclisi Başkanlığı’na ilettiler.

Dilekçede, kiracıların 3 yıldır temizlik, güvenlik, kalorifer problemleri yaşadıkları belirtilerek, bu sorunların çözmeye çalıştıklarını ve bunun için dernek kurduklarını ve bu derneği de ilgisizlik nedeniyle kapatıldığı ifade edildi. Aralarında yönetici seçerek , ortak işleri yürütmeye çalıştıklarını anlatan kiracılar, bunu da başaramadıklarını , asıl sorunun esnaf haricide sahibi yokmuş gibi davranılmasından kaynaklandığı belirtildi.

Dilekçede şu görüşlere yer verildi: “Şöyle ki;binanın alt katı olan garaj kısmı belediyenin ve aynı zamanda iş merkezinin elektrik ana dağıtım panosu ayrıca kalorifer kazanı da orda bulunmaktadır. İş merkezinin zemin katı Çoruh nehri kodundan aşağıda bulunması nedeniyle her sene Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında su altında kalıyor. Şu an iş merkezinin alt katı komple su altındadır. Elektrik panosu sudan dolayı bir patlama olursa tehlike arz edeceği ve bunun sonucunda esnafları mağdur edeceği kanaatindeyiz. Esnaf olarak bizler kira kontratının 16. ve 17. maddeleri gereği ortak kullanımla ilgili giderlere imza atmış bulunmaktayız. Her ne kadar bize sorumluluk yüklendiyse de kiraya verenlere de bir sorumluluk yüklendiği kanaatindeyiz. Mavi Çarşı iş merkezi binasını kiraya verenler tarafından ilgisizlik sonucu kiraya girdiğimizden daha öncesinden bu zamana kadar binanın çatı sorunu, asansör çalışmıyor. Wc’ler den alt katlara pis su sızıntısı bodrum ve garaj su altında ve buna benzer sorunlar bulunuyor. Problemlerinin çözülmesini istiyoruz”

Öte yandan güvenlik ve temizlik işçisi olarak alınan şahısların ise uzun süreden beri maaşlarını alamadıkları için iş yerinden ayrılmak zorunda kaldıkları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?