28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Mavi Çarşı’da su baskınları

Bölgede yapılan barajlarda su tutulmaya başlanmasının ardından, Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Mavi Çarşı’nın çeşitli bölümlerden su alması tepkilere yol açıyor. 

Özel İdare tarafından kiraya verilen Mavi Çarşı’da bulunan işyeri sahipleri, “Suyun debisi yükseldiğinde Mavi Çarşı ve bir çok işyerine su basıyor, su boşalırken binalar yerinden oynuyor. Üstten yağmur ve tuvalet lavobalarından sızan su, tavan kısmında kirlilik oluşuyor.” dediler Yağmur ve tuvaletlerden sızan sudan en çok etkilenen lokanta işletmecisi de “Altta yemek pişiriyoruz. Tavandaki sızıntıları görünce bir daha müşteri gelmiyor” diye konuştu.. 

Market ve bakkal işleticileri ise sıkıntılarını şöyle dile getirdi: İş yerimize un koyamıyoruz, rutubetten nem tutuyor. Yetkililer kira almasını biliyorlar, burayı bir kontrol etsinler, yeni bina ne hale geldi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
giz bir dost IP: 193.140.144.xxx Tarih : 13.03.2007 14:00:01
barajların yapılması artvin ili için çok yararlı oldu.birçok insan boşta idi tabi birçok gençler de...barajlar da calışarak birçok ihtiyaçlarını karşıladılar.borçkaya bayağı bir canlılık kattı nüfüs bakımından bile artış oldu.ama bi yandan da bakıyoruz ki yapımı bitti ondan sonra herşey eski haline dönmeye başladı.belki de şimdi yararından çok zararı oldu yöremize.bizim ülkemizin huyudur ya bu aslında başımıza büyük bi zarar gelmedikten sonra önlem alınmaz.bi mavi çarşımız var ama oda eski bi görünüm almaya başlamıs bile.sonumuz ne olacak bakalım..halk olarak da birbirimize bğlı olsak böyle kalmazdık ya neyse...görevlilere sesleniyorum biraz olsun sahip çıkalım küçük borçkamıza...