28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Nerede o eski kutlamalar...

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 86.yıldönümü törenle kutlandı. Artvin Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Cengiz Aydoğdu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek, Belediye Başkanı Emin Özgün, AK Parti Artvin Milletvekili Orhan Yıldız, CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, valilikte tebrikleri kabul ettiler. 

Belediye Başkanı Özgün, daha sonra Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Birol Şimşek'i ziyaret ederek şahsında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Artvin halkının şükran duygularını iletti. Ziyaretlerin ardından Hükümet Konağı önündeki alanda yapılan törende, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek ve Belediye Başkanı Emin Özgün vatandaşların kurtuluş gününü kutladı. 

Belediye Başkanı Emin Özgün tören alanında yaptığı konuşmada, " Böylesi kutlama günlerini, insanlar arasında dostluğun, birliğin ve kardeşliğin bu gibi değerlerin ön plana çıkarıldığı günler olarak görüyorum. Ve diyorum ki ülkemizin bu değerlerinin ön plana çıkarılmasına ihtiyacı var, bu ülke hepimizin. Mustafa kemal Atatürk'ün önderliğinde Misak-ı Milli sınırlarımız çizilirken Artvin'imizin bu sınırların içine katılmasında büyük mücadele veren büyüklerimizin ruhlarını huzurlarınızda şad ediyorum. Biz Artvinliler her zaman okumaktan, paylaşmaktan onur duymuşuzdur, duymaya da devam edeceğiz." dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Jandarma üsteğmen Bülent Demirsaban ise, Artvin'in kurtarılışında verilen tarihi mücadeleyi anlattı. Törende, kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere madalyaları verildi. Öte yandan öğrenciler tarafından okunan coşkulu şiirler ile folklor gösterileri izleyenlerden büyük beğeni aldı. Tören resmi geçitle sona erdi.
Tören geçişi sırasında bir öğrencinin biri sağlam diğeri açılmış ayakkabısı ile geçmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Kurtuluş töreninin heyecansız geçtiğini belirten diğer bir vatandaş ise “Çetelerimiz vardı, özümüzü anlatan bir kurtuluş heyecanı yaşanırdı, eski yıllarda. Şimdi ise milli duygularımızı anlatacak bir heyecan bulamıyoruz, yaşayamıyoruz. Kurtuluş savaşını ve Artvin'in kurtuluşunu yaşayan insanlarımız var, nerede onlar niye çağrılmıyor ve bize aktarılmıyor. Kurtuluş günün sabahı top sesleri ile uyanırdık, temsili bir heyecan yaşıyorduk, bir kurtuluş duygusunu veren bir canlandırma vardı, şimdiki kurtuluş havası matem havasına çevrildi. Gelecek kuşakların bu gidişle bir eser ve heyecan kalmayacak geriye baktıklarında. “ diye konuştu. 

Sezer'den telgraf

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Artvin'in kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, Artvin'in kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Cengiz Aydoğdu'ya bir kutlama telgrafı gönderdi.


iha / AA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 15:41:07
Güncelleme :9 Mart 2007 Cuma 09:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman Kocaman IP: 88.254.108.xxx Tarih : 7.03.2007 20:39:29
Gerçek kurtuluş insanca yaşama koşullarına kavuşmakla olur.Yırtık ayakkabı ile yürüyen öğrencinin kurtulsa kurtulsa ayak parmakları ayakkabından kurtulmuş olur.7Mart bu durumuyla ancak el değiştirmeyi hakediyor.Daha fazla anlam yüklemek gereksiz.