28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Oğullarıyla beraber ölüme atladı

 Borçka İlçesi'nde, eşinin evi terk etmesi üzerine bunalıma giren 50 yaşındaki Osman Oral, 5 ve 7 yaşlarındaki iki oğluyla birlikte Borçka Baraj gölüne atladı.Baba ve iki oğlunu boğulmaktan polis memuru Mehmet Temel ile 3 arkadaşı kurtardı. Çocuklar yetiştirme yurdunda korumaya alınırken, bir misafirhaneye yerleştirilen babaya iş aranıyor. Çoruh postasının bildirdiğine göre

işsiz olan Osman Oral'ın, maddi sorunlar ve dışlanması nedeniyle tartıştığı 36 yaşındaki eşi Nesibe Oral, 2 oğlunu babalarına bırakıp, 3 yaşındaki kızı Melisa'yı da alarak evi terk etti. Bir hayırseverin 3 yıldır kira almadan oturmasına izin verdiği evde Ergün ve Ersin adlarındaki iki oğlu ile kalan Osman Oral bunalıma girdi.

5 Eylül'de komşularıyla da tartışan Oral, sinirlenip kaldığı evdeki eşyaları sokağa atarak , önce eşyalarına zeytin yağını dökerek yakmaya çalıştı,komşuların ve Polisin müdahale ettiği Osman Oral, gözaltına alındı. İfadesi alınan ve serbest bırakılan Osman Oral'ın imaları üzerine, intihara kalkışabileceğinden şüphelenen polisler Oral'ı takibe aldı. Osman Oral'ı aynı gün iki oğluyla birlikte Borçka Baraj Gölü kıyısında gören polis memurlarından Mehmet Temel, ikna etmeye çalıştı. Ancak, polis memurunu dinlemeyen Osman Oral, iki oğluyla birlikte baraj gölüne atladı. Onların ardından göle atlayan polis memuru Temel, yüzme bilmedikleri için çırpınan baba ve çocuklarını sudan çıkardı. Osman Oral ve iki çocuğu kaldırıldıkları Borçka Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olayın ardından birkaç gün İlçe Jandarma Komutanlığı’nda misafir edilen Ergün ve Ersin Oral, daha sonra Murgul Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi. Halen bir misafirhanede kalan Osman Oral’a da bir iş bulunulabilmesi için çalışma başlatıldı.İki evlilik geçiren Osman Oral önceki eşinden 4 ve en son eşinden 3 çocuk olmak üzere 7 çocuk sahibi olan Osman Oral kaldığı misafirhanede üzüm ve domates yiyerek oruç tutan Oral,yaptığı intihar girişiminden duyduğu pişmanlığını göz yaşları ile anlatırken,asla böyle bir girişime kimsenin girişmemesini önerirken,kendisini kurtaran polis memuruna dualar ederek kendini teselli etmeye çalışıyor.

Ölümden son anda kurtaran polise ödüllendirilecek

Öte yandan edinilen bilgiye göre,Borçka polis ekibi,Osman Oral’ı ve çocukların polis sınırları içerisin de olmadığı halde,duyum ve şüphe üzerine takibe alarak, ölüme giden 3 kişiyi son anda sudan çıkardıkları için gösterdikleri ustun başarıdan dolayı kahraman 3 polis memuruna birer maaş ve Onur plaketleri ile ödüle layık görüldüler.

OSMAN EMRE ERGÜN HOPA/KENTHABER
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 09:17:52
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 09:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?