19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Okul kapanmasın diye altın

Artvinli muhtar Cahit Durak, köydeki tek okul kapanmasın diye doğum yapan kadınlara altın takıyor.

Durak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pınarlı Köyü İlköğretim Okulunun 3 yıl önce 300 civarında olan öğrenci sayısının bu yıl 100'e düştüğünü, 3 yıl önce başlattığı doğum yapan annelere altın takma kampanyasını, kalan tek okulun da kapanmaması için sürdürdüğünü söyledi.

Kampanyanın amacının altın alma ya da verme değil, bir mesaj olduğunu ifade eden Durak, şöyle dedi: “Türkiye'de okullar kapanıyor. Göç durdurulmaya çalışılıyor. Okulu kapanan bir köyde göçün durması mümkün değildir. Ben de Pınarlı köyümüzde bu potansiyel var olduğu için her doğum yapan annemize Cumhuriyet altını hediye ederek bu kampanyayı devam ettiriyorum.” 

Muhtar Durak, kampanya çerçevesinde doğum yapan 5 anneye törenle Cumhuriyet altını verdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“ Buradan bütün devlet kuruluşlarına sesleniyorum. Köylerde okullar kapandığı zaman göç ister istemez devam edecektir. Okullarımızın açık tutulmasını, gençlerimizin istihdam edilmesini devlet büyüklerimden istirham ediyorum. Bu köydeki okul açık tutulmalı. Dünyanın en güzel müziklerinden biri, çocukların okulun önünde çıkardıkları o cıvıl cıvıl seslerdir. Köyün güzelliği okuldan ve eğitimden geçer.”
Kampanyayı güçleri yettiğince devam ettireceklerini ifade eden Durak, eğitime gönül veren iş adamları, profesörler, devlet büyüklerinin kendilerine destek çıkmalarını istedi.

Cahit Durak, Şavşat Ziraat Odası Başkanı Gündüz Atabek'in de kampanyaya destek vererek doğum yapan annelere altın taktığını, ayrıca iş adamları Raşit Altın ile Mustafa Görsoy'un da annelere takılmak üzere kendilerine altın gönderdiğini belirterek, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

DOĞUM YAPAN KADINLAR

Bir süre önce doğum yaptığı için Muhtar Cihat Durak'ın altın hediye ettiği Ayten Yazıcı (27), “Biz de okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Muhtarımız doğum yapanlara altın takacağını söyledi ve taktı. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Kadriye Balcı (29) da muhtarın doğum yapan kadınlara altın taktığını duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Ben de bu kampanyaya, hem okulumuzun kapanmaması için hem de Cumhuriyet altını almak için katıldım ve çocuk doğurdum. Yetkililerden de yardım bekliyoruz. Okulumuzun kapanmaması için verdiği mücadele için ayrıca muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir kampanya başlattı ve bizleri de teşvik etti. Köyümüzdeki diğer kadınlarımızı da bu kampanyaya davet ediyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2007 Pazartesi 13:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?