19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Şampiyon halayla karşılandı

Tokat'ta bir süre önce yapılan Türkiye Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda Türkiye birincisi olan Muhammet Demir, memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesinde coşkuyla karşılandı.


Yusufeli’ye 9 kilometre uzaklıktaki Sukavuşumu mevkiinde hemşehrileri tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan Muhammet Demir, oluşturulan araç konvoyu eşliğinde ilçe merkezine getirildi. Muhammet Demir ilçe meydanında da kendisine karşılayanlar ve yakınlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

 


Muhammet Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına güreştiğini ve dünya şampiyonası için hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, amacının Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Şampiyona altın ödül

Türkiye Şampiyonu güreşçi Muhammet Demir, memleketi Artvin’in Yusufeli ilçesinde bugün ödüllendirildi.


60 kiloda Türkiye birincisi olan Muhammet Demir, dün akşam yapılan karşılamanın ardından bugün de Halitpaşa İlköğretim Okulu toplantı salonunda Yusufeli Kaymakamı Mevlüt Özmen ve Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam tarafından çeyrek 10’ar altınla ödüllendirildi.

Muhamet Demir ise aldığı birincilik madalyasını ilçe kaymakamı Mevlut Özmen’e verdi. Kaymakam Özmen ise pehlivana, bu madalyayı kaymakamlıkta saklayacaklarını söyledi, başarı temenni etti.

Belediye Başkanı Sağlam ise Muhammet Demir’den Avrupa ve dünya şampiyonluğu için söz istedi. Pehlivan Demir de “Söz, Türk bayrağını göklerde dalgalandıracağım”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 11:37:50
Güncelleme :29 Şubat 2008 Cuma 12:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet halıcı IP: 85.100.71.xxx Tarih : 29.02.2008 12:36:03

Burada önemli olan şey galiba karşılayan davul..Baksanıza şampiyonumuzun yerine davul resmi koymuşlar...