28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Sarp Sınır Kapısı inşaatı mühürlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle modernizasyonuna başlanan Sarp Sınır Kapısı'ndaki inşaat çalışmaları, 'ruhsat harcı ödenmediği' gerekçesiyle Hopa ilçesi Kemalpaşa belde belediyesi ekipleri tarafından bugün mühürlendi.

Sarp Sınır Kapısı'nda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da katılımıyla 23 Mart'ta düzenlenen törenle temeli atılan Sarp Sınır Kapısı'nı modern bir yapıya kavuşturması amaçlanan inşaat çalışmaları bugün Kemalpaşa Belediyesi ekipleri tarafından durduruldu.

CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, inşaatın izinsiz başlatıldığını iddia ederek "Ruhsat bedelini bankaya yatırmadılar. 10 günlük bir süre belirlemiştik. O süre bugün doldu. Ruhsat bedeli yatırılmadığı için inşaatı mühürledik. Ne zaman ruhsat bedelini bankaya yatırırlarsa, mührü kaldırırız '' dedi.

TOBB adına inşaatı yürüten Gümrük ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi (GTİ A.Ş.) yetkilileri ise ruhsat harcından muaf olmaları gerektiğini ancak belediyenin buna yanaşmadığını ifade ederek sorunun çözümü için Gümrük Müsteşarlığı ile Kemalpaşa Belediyesi arasında görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Öte yandan belediyenin, inşaat ruhsatı olarak Gümrük Müsteşarlığı'ndan 250 bin YTL istediği, Müsteşarlığın da bu parayı ödemek istemediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 18:10:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?