19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Sarp'ta lüks otomobil kaçakçılığı

Sarp Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkarılmak istenen son model 3 otomobil ele geçirildi, olayla ilgili 3 sürücü gözaltına alındı. 

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza ekiplerince ortaya çıkartılan ilk olayda 34 AH 333 sahte plakalı 2001 model BMW X5 marka jeep B.S. tarafından Gürcistan'a götürülmek istenirken ele geçirildi. Yapılan kontrolde, İstanbul Trafik Şubesi kayıtlarında aynı renk ve modelde başka bir BMW X5 araç olduğu, aracın İstanbul'da çalındığını ve gerçek sahibinin İstanbul'da ikamet eden C.K. isimli şahıs olduğu ve gerçek plakasının da 34 GK 615 olduğu tespit edildi. Sürücü B.S gözaltına alınırken, otomobilin değerinin yaklaşık 200 bin YTL olduğu öğrenildi. 

Aynı gün devam eden denetim ve kontrollerde BE 521569 plakalı 2004 model BMW 330 CD ve TI84978 plakalı 2004 model BMW 320 CI marka lüks araçların durumlarından şüphelenerek araştırma yapıldı. Yapılan araştırmalarda da her iki aracın da şase numaralarında oynama yapıldığını ve plakalarının sahte olduğu anlaşıldı. Her iki aracın da Edirne İpsala sınır kapısından giriş yaptığı tespit edildi. Araçların gerçek sahiplerinin bulunması ve kaçakçılık olayının uluslararası boyutunun olup olmadığı konusunda çalışmalar devam ediyor. Her iki lüks aracında sürücüleri olan T.L. ve Z.K. gözaltına alınarak Hopa Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. BMW 320 CI marka aracın piyasa değerinin 75 bin YTL ve BMW 330 CD plakalı aracında 80 bin YTL olduğu öğrenildi. 

Sarp Sınır kapısında aynı günde son model 3 çalıntı aracın ele geçirilmesi üzerine Hopa Gümrükler Başmüdürü Hilmi Türkoğlu bir açıklama yaptı. Türkoğlu "Sarp Sınır Kapısı ülkemizin en önemli sınır kapılarından biridir. Transit araç geçişinin yoğun yaşandığı kapımızda Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı Kaçak İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza ekiplerimiz aralıksız olarak 24 saat görevlerinin başındadırlar. Bizler Sarp Sınır Kapısı'nın bir huzur ve dostluk kapısı olması anlamında elimizden gelen bütün gayreti ve hassasiyeti göstererek görevimizi yerine getiriyoruz. Sarp Sınır Kapısı bir yol geçen hanı değildir ve art niyetli kim olursa olsun ekiplerimizin elinden de kaçamayacaklarını bu operasyonlar bir defa daha göstermiştir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 12:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayri çakır IP: 85.99.102.xxx Tarih : 4.01.2007 14:26:50
bende sarpliyim babam tir soforu ben sarpli olarak uzuldun