19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Şehit anaları hüngür hüngür ağladı

Çanakkale Zaferi’nin 90. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Artvin’de düzenlenen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

Artvin Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen anma töreninde, Artvin Vali Vekili Muzaffer Başıbüyük, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırkaya ve Belediye Başkan Vekili Erdinç Eldemir tarafından şehitliğe çelenk konuldu. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törende konuşan Piyade Üsteğmen Anıl Aktaş, Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihindeki önemini anlattı. Jandarma Er Sinan Top’un okuduğu "Bir Yolcuya" adlı şiir ise tören alanındakilere ve şehit yakınlarına duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra törene katılan askeri ve mülki yetkililer ile şehit yakınları, dualar okuyarak şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı.

Törende, bir süre önce Karabük yakınlarında uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Fatih Keskin’in mezarı başında gözyaşları sel oldu.

Babası Suat, annesi Nazife, kız kardeşi Aytun ile dedesi Fatih Keskin şehit mezarının başında gözyaşlarını tutamadılar. Anne Nazife Keskin, "Sana telli duvaklı Çiğdem’i gelin getirecektim. Senin düğününü böyle mi yapacaktık? Bu muydu senin düğünün? Seni öpmeye kıyamıyordum bebeğim" diyerek ağıt yaktı. Dualar eden ve şehitlikten ayrılmak istemeyen anne Nazife Keskin, yakınları tarafından güçlükle götürüldü.

Şehitlikteki anma töreninin ardından, Çanakkale Zaferi’nin 90. ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 84. yıl dönümü münasebetiyle Endüstri Meslek Lisesi’nde bir tören düzenlendi. Buradaki etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi sunuldu ve konuşmalar yapıldı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı programda, öğrencilerin hazırladığı İstiklal Marşı’nın canlandırılışı ise izleyicilerden büyük beğeni topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 17:11:32
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?