19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Şenlikler sönük geçti

Artvin’in Şavşat ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Şavşat Sahara Pancarcı Şenliği’nin bu yıl 19.’su yapıldı.

Şavşat Belediye Düğün Salonu önünden çok sayıda vatandaşın katılımı ile başlayan şenlik, Kars’ın Kağızman ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan piyade onbaşı Onur İlhan’ın Şavşatlı olması sebebiyle sönük geçerken, eğlence programları iptal edildi.

Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediye Başkanlığı ve Şavşat Kültür Turizm Derneği’nin katkıları ile düzenlenen şenlikte buzağı yarışması, amatör Yöresel Türk Halk Müziği yarışması ve davul zurna yarışmaları yapıldı. Festival etkinlikleri çerçevesinde yapılan buzağı güzellik yrışmasını Şavşat Düzenli Köyünden Atanur İnce’ye ait ‘Nergis’ adlı buzağı kazandı.

Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, geçmişi çok eski yıllara dayanan Pancarcı Şenlikleri’nin şimdi daha organize kutlandığını kaydederek “Şehidimiz nedeniyle burukta olsa eğlenmeye çalıştık. Şenliklerin özelliği ve güzelliği şenliklere ruhen katılıp neşelenmek ve eğlenmekti. Bunu Şavşat halkı ve diğer katılımcılar en güzel bir şekilde yapmaya çalıştılar. Kimseyi incitmeden, kimseyi kırmadan eğlendik. Bunun içinde ayrıca mutluyuz. Şavşat’ın tanıtımı ve Şavşat’ın için geleceği için elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi.

Öte yandan festivale katkıları nedeniyle İHA muhabiri Nurbay Usta’ya da bir plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 19:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?