19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Sezonun ilk boğa güreşleri başladı

Artvin’in en önemli kültürel etkinliklerinden birisi olan boğa güreşlerine bahar aylarının başlamasıyla birlikte start verildi.

Özellikle köylerde ve ilçelerde geleneksel hale gelen bir çok festival ve boğa güreşlerine en büyük ilgiyi Artvinli gurbetçiler gösteriyor.

Şenlikler kapsamında sezonun ilk boğa güreşleri Yusufeli’nde başladı. Yusufeli Sarıgöl Yardımlaşma Geliştirme ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve Sarıgöl Dutluk mevkiinde bu sezonun ilki yapılan boğa güreşlerine Erzurum, Tortum, Oltu, İspir, Uzundere, Murgul, Artvin Merkez ve Yusufeli’nden yaklaşık 83 boğa katıldı. Boğalar birbirine üstünlük sağlamaya çalışırken arena dışına taşarak, izleyicilere de tehlikeli anlar yaşattı.

Organizasyonda büyük emeği bulunan Taşkıran Köyü Muhtarı Ali Akıcı, bu güreşlerin on yıldan beri sürekli yapıldığını belirterek, güreşlerde bir yandan vatandaşlar eğlenirken, bir yandan da kaynaşma ve dayanışmayla elde edilen yardımlarla da köyün bazı ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

Altı kategoride yapılan güreşlerde boğa sahiplerine toplam 5 milyar liralık para ödülü dağıtıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve akşam geç saatlere kadar süren güreşlerde Yusufeli ilçesinden İbrahim Yıldırım’ın boğası baş boğa olurken, 1.200 milyon liralık ödülün de sahibi oldu. Güreşleri Yusufeli Kaymakamı Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Yusuf Sağlam’ın ev sahipliğini yaptığı güreşleri yaklaşık 6 bin kişi izledi.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2005 Çarşamba 14:50:27
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EMRE İLKAY DEDE IP: 85.99.247.xxx Tarih : 4.05.2005 09:26:06
Boğa güreşleri Artvin'de geleneksel haline gelmiştir.Boğa güreşleri çok heyecanlı geleneksel güreştir.Boğa güreşleri her yıl yapılmaktadır.Bu güreşler sayesinde azda olsa turistler gelmektedir.Artvin'deki doğayı iyi şekillerde kullanılmasını istiyorum.