19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

STK'lar yeni yol ağlarını tartıştı

Yapımı devam eden barajlardan sonra Artvin'deki karayolu güzergahları yapılan bir toplantıda tartışıldı. 

Yeşil Artvin Derneği'nde Yeşil Artvin Derneği Başkanı Erdoğan Gazihan, Baro Başkanı ve Yeşil Artvin Derneği üyesi Avukat Bedrettin Kalın'ın başkanlık yaptığı toplantıda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, biraraya geldi. Toplantıda konuşan Avukat Bedrettin Kalın, Artvin kent girişinin özel bir durumu olduğunu ve Artvin'in geleceği ile ilgili bir rapor hazırlandığını belirterek "Artvin'in geleceği turizm kenti ve eğitime dayalı olarak saptanmaktadır. Demokratik toplumlarda bu tür işler, halka sorulmadan yapılmaz. Yol ağlarını değiştireceksiniz ama, halka sorulmayacak böyle bir şey mümkün olamaz. " dedi. 

Toplantıda daha sonra İnşaat Mühendisi Dr. Cenap Sancar'ın hazırlamış olduğu rapor üzerinde duruldu. Toplantıda inşaat mühendisi ve eski Yeşil Artvin Derneği Başkanı Necati Altun da yaptığı konuşmada "Artvin'in yeni yol ağları, tamamen halkın dağılmasına yol açmaktadır. Bana göre Artvin'i gözden çıkardıklarını görmekteyim" diye konuştu. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Temel Demirci de şöyle dedi: "Ben, 'Artvin gözden çıkarılıyor' sözlerine katılmıyorum. Evet biz sonuna kadar doluyuz. Bizde başka illerde olan birlik olsaydı, bu hallere düşmezdik. Bir yerde bir iş yapılırken tüm siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri hep bir vücut olup tepkilerini koyuyorlar, ama bizde bu yok ."
iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 09:31:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sami özçelik IP: 88.226.65.xxx Tarih : 10.12.2006 02:08:48
Artvin sahipsiz gibi duruyor.Kalanlarla terkedenleri kıyaslarsak kalanlar%10 bİr ilde nüfus yoksa yatırımda yoktur. Şu anki Artvin Biz Artvinlilerin eseridir. Ona buna sataşmaya kavgaya gerek yok. Terkeden Artvinli dedim.Evet giden Burda bıraktığı bağına armuduna elmasınazeytinine geliyor. Gittiği yerdelobi oluştursatrabzon gibi olur tuttuğumuzu koparırız.Bir buçuk milyon Artvinlibir araya gelse seyreyle Artvin bayramını.....