19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

STK'lara proje çağrısı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Yeşil Artvin Derneğini ziyaret ederek Artvin gündemiyle ilgili bazı konularda istişarede bulundu. 

Vali Aydoğdu, bu güne kadar ziyarette bulunduğu sivil toplum kuruluşlarında genel olarak sadece şikayetle karşılaştığını, ancak Yeşil Artvin Derneğinden daha önceki ziyaretinde bazı öneriler geldiğini ifade ederek, buna çok sevindiğini ve diğer derneklerden de Artvin'in geleceğine yönelik teklif ve öneriler beklediğini söyledi. 

Vali Aydoğdu konuşmasında şunları kaydetti;” Artvin'de negatif bir enerji hakim, bunun pozitif enerjiye çevrilmesi lazım. Gelecekte çok güzel şeyler olacak gibi düşünmek fevkalade önemli diyorum. Borçka barajının su tutmasının ardından insanlar hemen gölün kenarına inerek balık avlamaya başlamışlar, manzara izlemek için insanlar oraya gelmişler, bir bayram havası vardı. Şimdi oralara iskeleler yapacağız, motor alacağız, çok güzel şeyler olacak. Yani Artvinli farklı bir şekilde su kültürüyle tanışacak. Belki buranın su ile iştigali Hopa'dan, Arhavi ilçelerimizden daha fazla olacak, bunu zamanla göreceksiniz. “ 

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Ahmet Biber ise, “Artvin'in sorunları yalnız Artvin'i ilgilendiren sorunlar değil. Bizim gibi başka illerden büyük şehirlere göç eden insanların beraberinde sorun taşıdıkları ve orda o sorunların artık çözülemez hale geldiğini hep beraber görüyoruz. İnsanımızı Artvin'de tutabilmek için, bu insanların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının burada karşılanması gerekir. Artvin'de sürekli bir nüfus kaybı var. Son 5 yıl içerisinde 20 bin nüfusun göçtüğü gözüküyor. Göçü önlemek için insanların karnının burada doyması gerekiyor. Karnının doyması için de insanların çalışması gerekiyor.” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 09:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turgut GÜMRÜKÇÜ IP: 85.98.186.xxx Tarih : 16.02.2007 20:36:09
yeşil artvin derneği başkanı'nın Ahmet BİBER olmadığını hatırlatmak istedim. saygılarımla.