19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Tarım danışmanlarına bilgisayar desteği

Artvin’de görev yapan tarım danışmanlarına bilgisayar dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Artvin Valisi Orhan Kırlı, ilçe ve köylerde görev yapan 10 tarım danışmanına bilgisayarlarını dağıttı.

Törene Vali Kırlı’nın yanı sıra Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş ve Proje İstatistik Şube Müdürü E. Elfaz Ermiş katıldı. Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, tarım danışmanlarının fazla deneyimleri olmamasına rağmen kısa sürede önemli birçok iş başardıklarını ve 2005 yılında daha verimli çalışmalar beklediklerini söyledi.

Vali Kırlı ise tarım danışmanlarına çeşitli önerilerde bulunarak, "Başladığınız noktayla geldiğiniz noktayı kıyaslayabilmek için çalışmalarınızı yazılı olarak takip edin. Sağlıklı tarımsal verilere ulaşabilmemiz için sayısal, istatistiki bilgilere önem vermenizi tavsiye ederim. Köylerde çiftçilerle iyi diyalog kurmuşsunuz. Mutlaka eksiklikleriniz vardır, tamamlamaya çalışın. İl ve ilçe müdürleriyle sıkı işbirliği içinde çalışın. Ben önümüzdeki yıl sizlerden somut projeler bekliyorum, belirli bir ürüne yoğunlaşmanızı istiyorum. Kooperatifleşmeye ve işletmeciliğe önem verelim. Sadece bilgi vermek, anlatmak, konferans vermek, kahvelerde sohbet etmek yeterli olmuyor. Bunu mutlak surette uygulamaya geçirmemiz lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?