28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Trafik haftası töreni

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, trafik olgusunun, insanların karşılıklı olarak birbirlerinin hak ve hukukuna riayet etmeleri olduğunu söyledi.


Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Artvin Polis Evinde bir tören düzenlendi. Törene Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende konuşan Vali Aydoğdu, Artvin’de ciddi bir trafik sorunu bulunmadığını kaydetti. Şehirde yol problemi bulunduğunu belirten Aydoğdu, “Gerek şehir içinde gerekse ilçemizi ile bağlayan yollar ile ili çevre illere bağlayan güzergahlarda ciddi yol problemleri var. Bu da devletimizin, hükümetimizin, ülkemizin kaynaklarıyla ilgili bir sorun. Ancak sorunlar giderek çözülüyor. Kalite giderek artıyor. Umarız bizden sonrakiler çok daha iyi yollarda seyahat ederler” dedi.


Trafik olgusunun insanların karşılıklı olarak birbirlerinin hakkına ve hukukuna riayet etmek olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizde son yıllarda motorlu vasıta kullanan bazı sürücüler, karşıdan gelen motorlu araçların içinde bulunanları bir insan olarak görmemeye başladı. Sadece bir araç ve bir makine olarak görüyor. İşte trafik canavarı dediğimiz şey de böyle doğuyor. Trafik canavarını yok etmenin çözümü ise yolun insanların kullanımına dair bir şey oluğunu hiç hatırdan çıkarmamaktır. Tıpkı ekmek gibi, su gibi, hava gibi, giydiğimiz elbise gibi, insan hakları çerçevesindeki özgürlük gibi. Yol da öyle insani bir şeydir.”


Törene katılan çocuklara seslenen Aydoğdu, “Sevgili çocuklar böyle düşünürseniz trafik dediğimiz şeyin karşılıklı olarak birbirimizin hakkına, hukukuna riayetten başka bir şey olmadığını görürsünüz” diye konuştu.


Törende yılın şoförü seçilen 29 yıllık sürücü Vural Şişman, yılın trafik polisi seçilen Hüseyin Yılmaz ile yılın trafik jandarması seçilen Jandarma Başçavuş Ali Özge'ye Vali Cengiz Aydoğdu tarafından plaket ve takdirname verildi. Törende ayrıca hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?