19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Turizme büyük destek

EFES PİLSEN’DEN TURİZME BÜYÜK DESTEK

Artvin’in Şavşat ilçesinde Efes Pilsen’in sponsorluğunda gerçekleşen Turizm Elçisi Sertifika Programı Kursu programı tamamlanarak kursiyerlere sertifika ve katılım belgeleri verildi.

Şavşat Kaymakamı Salih Altun tarafından Şavşat Kaymakamlığınca projelendirilip, Efes Pilsen’in sponsorluğunda gerçekleşen “Turizm Elçisi Sertifika Programı” kursu programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları yapılan törenle verildi.

Şavşat Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine Kaymakam Salih Altun, Belediye Başkanı M.Naci Köroğluı, Efes Türkiye Halkla ilişkiler yöneticisi Ercan Meral, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Işıl Keskin, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Projeler Direktörü Soner Şahan, Şavşat Kültür Turizm Derneği Başkanı Recep Temur, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Boğaziçi, Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Işıl Keskin, Şavşat’ta açılan kulsa ilgili bilgiler vererek Şavşat’ın turizm konusunda çok önemli bir yer olduğunu belirtti. Işıl Keskin, “Bu kursu burada vermekten çok mutlu olduk. Çünkü başarı oranı ve katılım oranı çok yüksekti. Özellikle bayanların iştirakinin fazla olması daha da memnuniyet verici olmuştur. Bu proje turizm potansiyeli olan yerleri turizme kazandırılması için geliştirilmiş bir projedir. Bu konuda bizlere destek olan Kaymakam Salih Altun beyefendiye ve bütün Şavşat halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Efes Türkiye Halkla ilişkiler yöneticisi Ercan Meral da bir konuşma yaparak Efes Pilsen’in bu çalışmalara vermiş olduğu destekleri anlattı.

Kaymakam Salih Altun da yapmış olduğu konuşmada böylesine önemli bir kursu başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederken, “Bu projeden yüz akı ile çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. İlçemizin geleceği açısından çok önemli olan bu kurs bir çok kişiye iş imkanı oluşturacağına eminim” diye konuştu.

Törende Kaymakam Altun’a plaket verildi.

Bir ay süreyle yaklaşık 250 kişinin katılmış olduğu kurslara Boğaziçi Üniversitesi’nden gelen akademisyenler, kursiyerlere teorik ve pratik anlamda kurs verdiler. Bu süre içerisinde kursiyerler 4 defa sınava tabi tutuldular. Yapılan sınavlarda başarılı olan 187 kişiye sertifika, başarılı olamayanlara ise katılım belgesi verildi.

Yapılan proje doğrultusunda 27–28 Temmuz’da ön kayıtlarını yaptıran kursiyerler, kursa başladılar. Büyük bir çoğunluğunu bayan kursiyerlerden oluşan “Turizm Elçisi Sertifika Programı Kursu” Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezince görevlendirilen öğretim üyeleri tarafından verildi.

Yaklaşık bir ay süren kursta kursiyerlere, Eğitimler Temel Düzey Misafir Karşılama ve Ağırlama (Ön Büro ve Kat Hizmetleri), Yiyecek İçecek Servisi-Sunumu ve Mutfak Organizasyonu bölümlerini kapsayacak şekilde olup içerikler kompakt düzeyde hazırlandı.

Sertifikalarını alan kursiyerlerin oldukça mutlu oldukları görüldü. Kursiyerler, Boğaziçi Üniversitesi’nden sertifika alabilmenin mutluluğunu yaşadılar.

Tören sonunda Katılımcılar ve belge alan kursiyerler hatıra fotoğrafı çektirdiler.

EFES PİLSEN’DEN TURİZME BÜYÜK DESTEK
EFES PİLSEN’DEN TURİZME BÜYÜK DESTEK
EFES PİLSEN’DEN TURİZME BÜYÜK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 17:26:05
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 15:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?