28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Türk işadamları sınırın ötesine geçti

Gürcistan’ın Batum şehrinde otel açan Türk işadamları, bu tür yatırımların ticari kazanç yanında iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin gelişmesine de katkı sağladığını söyledi. 

Sarp Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte Türkiye ile Gürcistan arasında ticaretinin canlanmasının ardından Türk yatırımcı ve iş adamları da başta Batum kenti olmak üzere çeşitli bölgelerde ticari yatırımlar yaparak iş bağlantıları kuruyor. Bir grup Türk iş adamı ise Batum şehrinde bölgeye gelen işadamlarını ağırlamak için İstanbul Hotel isimli bir otel açtı. 

Batum’da otel sahibi olan Türk işadamlarından Cemil Erdem, bölgeye gelen Türkleri ağırlamak ve konaklamalarını sağlamak için bir otel yatırımı yaptıklarını kaydederek, “Bu tür yatırımlar iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini de geliştiriyor. Bir zamanlar Sarp Sınır Kapısı’na yanaşamıyor, sınır ötesine bakamıyorduk. Ama kapının açılması bunu sona erdirdi. Şimdi bu ülkede ortaklıklar vasıtasıyla çeşitli işler yapıyoruz” dedi. 

İstanbul Hotel’in ortaklarından Hikmet Atan ise kente gelen Türkleri ve komşu ülke insanlarının konaklaması için bir otel açtıklarını söyledi. Otelde büyük oranda Türkleri istihdam ettiklerini kaydeden Atan, bu sayede hem turizmin gelişmesine katkı sağladıklarını hem de Türk gençlerine istihdam imkanı sunduklarını dile getirdi.
Türk işadamları, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için Türk yatırımcıları sınırın her iki tarafına yatırım yapmaya davet etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 13:02:41
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?