28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Türkiye Okuyor

Artvin’in Şavşat ilçesinde kitap okumanın önemi ve kitap sevgisi anlatıldı. 

‘Türkiye Okuyor’ kampanyası çerçevesinde Atatürk İlköğretim Okulu’nda bir konferans düzenlendi. Konferansa Kaymakam Serdar Kaya, Belediye Başkanı M. Naci Köroğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nabi Aslan, İlçe Emniyet Amiri Bülent Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Milli Eğitim Şube müdürleri, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Konferansta konuşan Şavşat Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Edebiyat öğretmeni Özgür Koca, okumanın önemine değinerek “İlimler gelişip, fenler harikalar meydana getiriyor, telekomünikasyon hızla hücrelerimize kadar giriyor ama bizler hala okumuyoruz. Okumanın erdemini, güzelliğini ve yararlarını hiç usanmadan anlatmak gerekir. Okumak insanı geliştiren, yücelten bir çabadır. Okumak başka hayatların, insanların, fikirlerin dünyasına yapılan bir yolculuktur” dedi. 

Öğretmen Gülen Çelik ise herkesin, ilgisini çeken bir kitabın mutlaka olacağını ifade ederek “Kitap okumak boş zamanları değerlendirmek olarak algılanmamalıdır. Evlerimize mutlaka kitap, gazete veya dergi almalıyız. Televizyon ve bilgisayar çocuk odasına değil, oturma odasına konulmalıdır. Okuma alışkanlığının temeli aile içinde atılmaktadır. Okuma alışkanlığının kazanımında öğretmenlerin rolü büyüktür. Halkın kütüphanelere ilgisini artırmak için kampanya ve etkinlikler düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 18:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?