28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Ümit'in Tedavisi yapılacak

Tüp patlaması sonucu vücudunda yanıklar oluşan 10 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Ümit Can Temiz'in tedavisi için gereken 25 bin YTL, arkadaşlarınca düzenlenen kampanyayla temin edildi. 

Artvin'in Şavşat ilçesinde 2 ay önce tüp patlaması sonucunda yüzünde, kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde derin yanıklar oluşarak tanınmaz hala gelen Ümit Can Temiz'in tedavisi için Atatürk İlköğretim Okulu 7-D sınıfında başlayan kampanya genişletilerek okul ve ilçe çapında da devam etti. Okul bitiminde takdirname alan minik öğrenci için Şavşat Belediye Düğün Salonunda Atatürk İlköğretim Okulu'nca hazırlanan programda toplumun her kesiminden yardım yağdı. Okul Müdürü İbrahim Bülbül "Düzenlemiş olduğumuz eğlence gecesiyle Ümit Can Temiz'in tedavisi için gerekli olan miktarı temin etmiş olmamız bizi çok mutlu etti. Ümit Can'ı kendi çocuklarımızdan ayrı düşünmedik. Okulumuz büyük bir birlik ve beraberlik örneği göstermiştir" dedi. 

Daha sonra Ümit Can Temiz'in ailesini ziyaret eden İbrahim Bülbül, "Öğrencimizin sonuna kadar yanındayız" şeklinde konuştu. Tedavisi için gerekli olan 25 bin YTL paranın temin edildiğini öğrenen Ümit Can, "Tekrar okula gideceğim ve arkadaşlarımla beraber olacağım. Bunu iple çekiyorum. Bütün arkadaşlarımı çok seviyorum ve onları çok özledim. Onlar beni unutmadılar, ben de onları asla unutmayacağım" diye konuştu. 

Ümit Can'ın ailesi; "Çaresizlik içindeydik, arkadaşları ve öğretmenleri bize el uzattı. Çocuğumuzun yüzü tanınmaz bir halde, ellerinde derin yanıktan kaynaklanan sinirlerde çekme var. Ümit Can için gerekli olan paranın temin edildiğini duyunca çok sevindik. Adeta hepimiz yeniden doğduk. Yüzündeki derin yanıktan dolayı çocuğumuz dışarı çıkamıyordu. Destek veren herkese teşekkür ederiz" dediler.
Tedavisi İstanbul'da yapılacak olan Ümit Can, 2 gün sonra yolcu edilecek. 

Ümit Can Temiz'in tedavisinin en az 4 ay süreceği tahmin ediliyor. Kendisinden büyük üç ablası bulunan öğrencinin ablası ve babasının da rahatsız oldukları tespit edildi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 15:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?