28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Üniversitenin hali pür melali

Artvin Orman Fakültesi bünyesinde kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi'nin (AÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Artvin'de ilk kez öğrencilerin üniversiteye 3-10 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracağını hatırlatarak, bu konuda herkesin duyarlı davranmasını istedi.

17 Mayıs 2006 tarihinde 5662 sayılı yasa ile kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bu sene ilk öğrencilerini kabul edecek. Öğrencilerin kayıt yaptıracağı 3-10 Eylül tarihi öncesi Artvin kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile basın açıklaması yapan AÇÜ Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, yaklaşık 570 öğrencinin aileleriyle birlikte gelerek kayıt işlemlerini yaptıracağını söyledi. Öğrencilerin ve ailelerin geliş ve gidişlerinde, konaklama ve her türlü işlerinde Artvinlilerin yardımcı olmasını isteyen Gümüş, "Herkesin üniversiteye sahip çıkması gerekiyor." dedi.

Fiziki mekan açısından zor şartlarda hizmet verdiklerini ifade eden Gümüş, bu eksikliğin Seyitler köyü mevkisinde yaptırılan yeni bina sayesinde giderileceğini, ancak bununda yeterli olmayacağını vurguladı. Bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yeni binaya taşınacaklarını tahmin ettiğini kaydeden Gümüş, "Bizim çağdaş mekanlara ihtiyacımız var. Artvin'de üniversite öğrencisini ve öğretim üyelerini barındırabilmek için yurtlar ve lojmanlar yapılması gerekiyor. Bunun gibi yerlerin yapılabilmesi için bizler elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun yanında Artvinlilerin de gerçek anlamda, üniversiteye sahip çıkması gerekiyor. Artvin sosyal ve kültürel bir kent. Burada üniversitenin yaşayabilmesi için kaliteli ilköğretim ve lise gibi okullara ihtiyaç vardır. Bir yerde kalkınma topyekun bir şekilde olur." diye konuştu.

Öte yandan okulun dış ve iç yapı itibariyle okulun kampus yerinin bulunmaması var olun kampusun ancak Ana okulun bahçesini andırırken,öğretmenler ise bir oda da 2 ila 4 masa kurularak aynı oda paylaşılırken okulun idari bölümü, yemekhanesi ve diğer bölümler ayrı ayrı bölümlerde ve bir birinden uzak, merdivenlerinden anlaşılacağı gibi betonlar çatlamış dökülmeye ve dağılmaya yüz tütmüş bir okulda ayakta durmak için büyük özveride bulunan eğitmenler dışarıdaki Artvinlilerin ve yetkililerin el birliği ile herkes elini eğitim taşının altına koymasını istedi.
(ZA-İRT-Y)

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 21:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?