28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Vali Aydoğdu'dan köy ziyaretleri

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, ilde yapımı devam eden barajlardan etkilenerek köylerini terk etmek zorunda kalacak olan hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyledi.


Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, yapımı devam eden Deriner Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan merkeze bağlı Oruçlu köyü için düşünülen yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.


Vali Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, İl Çevre ve Orman Müdürü Ethem Boz, Orman Bölge Müdür Vekili Mimar Sinan Özkaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Birim Müdürü Recep Coşkun ile birlikte yeni yerleşim yeri olarak düşünülen Oruçlu köyünün bin 250 rakımlı Yaylası’na gitti. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Birim Müdürü Recep Coşkun, Vali Aydoğdu’ya 8,6 hektarlık alanda 800 kişiye göre planlanan yeni yerleşim yerinin imar planının yapıldığını ve bu planın il özel idaresi meclisinin oylarına sunulacağını söyledi.


Coşkun, yeni yerleşim yerini Artvin-Yusufeli karayoluna bağlayacak olan toplam 7 kilometrelik yol çalışmalarına ise bir hafta içerisinde başlayacaklarını söyledi.
Bunun üzerine Vali Aydoğdu, Artvin’de yapımı devam eden barajlardan etkilenerek köylerini terk etmek zorunda kalacak olan hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini belirterek, kuracakları yeni yerleşim yerlerinde vatandaşların sıkıntı çekmemeleri konusunda mühendis, teknik eleman, bölge müdürleriyle birlikte sürekli istişare halinde çalıştıklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeytinlik köyü halkı IP: 88.226.65.xxx Tarih : 5.11.2008 14:36:30

sayın valimizin bizim köyümüzün yerleşim yerinin calışmalarında yardımcı olmasını istiyoruz zeytinlik köyü halkı