19
Mayıs
2024
Pazar
ARTVİN

Validen hastane ve okullara sıkı takip

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Borçka’daki hastane ve okullarda incelemelerde bulundu.

Borçka Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde Vali Aydoğdu, Başhekim Vekili Dr. Asiye Semra Kadıoğlu’ndan hastane hakkında bilgi aldı. Hastanede hiçbir sorun yaşanmadığını kaydeden Dr. Kadıoğlu, sadece genel cerrah uzmanına ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Servisleri ve diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Vali Aydoğdu, hastaların tedavileriyle ilgili bilgi aldı ve “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu.

Ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Savaş Gedik Lisesi'ni ziyaret eden Vali Aydoğdu, okulda bir süre incelemelerde bulunarak okul müdürlerinden okulların eksikleri hakkında bilgi aldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun yemekhanesinde öğrencilerin yemek yediği ortamı hijyenik bulmayan Vali Aydoğdu, okul müdürüne acil olarak yemekhanenin hijyenik ortama kavuşturulması talimatını vererek, kısa bir süre içerisinde tekrar okula gelerek yemekhaneyi denetleyeceğini söyledi. Vali Aydoğdu ayrıca öğrencilerin yemeklerini yediği tabldot yemek kaplarının kaldırılarak yerine tabak sistemine geçilmesini istedi.Okul Müdürü Hayrettin Kahya’nın, çocukların tabakları kullanamayacağını söylemesi üzerine, Vali Aydoğdu, Kahya’ya “Siz evinizde çocuklarınıza tabakla yemek yedirmiyor musunuz.“dedi.

Vali Aydoğdu 4/B sınıfında öğrencilerle birlikte bir süre ders dinledi. Okul yönetimi tarafından geçen yıl başlatılan “Dev ekranda ders yapma projesi" ile ders yaptıklarını ve bu projenin öğrencilerin üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Betül Gümüştekin,” Okulumuzun 3 sınıfında bu uygulama devam ediyor ve çok başarılı sonuçlar aldık. Sınıflarımızda öğrencilerimize bilgisayar ve kamera sistemi ile dev ekranda ders veriyoruz. En arkada oturan öğrencimiz ekranda, yaptığımız işlemi çok rahatlıkla izleyebiliyor. Bu sistem ile öğrencilerimizin derse katılımları da üst seviyeye çıktı. Okulumuzda yapılan deneme test sınavlarında ise sınıfımızın öğrencileri birinci oldular.” dedi.

Bunun üzerine Vali Aydoğdu, projenin il genelindeki okullarda da uygulanabilmesi için projenin takipçisi olacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?