28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Validen sınır kapısında inceleme

Modernizasyon çalışmaları devam eden Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Sarp’ta, bütün gümrük işlemlerinin yapılabileceği modern TIR parkı inşa edeceklerini söyledi.

Vali Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Hopa Kaymakamı Şahin Arslan, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Nevşehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Trabzon Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, Hopa Ticaret Odası Başkanı Sinan Altunsoy ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, yap-işlet-devret modeliyle modernizasyonuna başlanan Sarp Sınır Kapısı’ndaki inşaat çalışmalarını inceledi.

Vali Aydoğdu, inşaatı yürüten yüklenici firmanın genel müdürü Erdoğan Gök’ten çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gök ise, kapının modernizasyon çalışmalarında yüzde 40’lık fiziki gerçekleşme sağladıklarını ve inşaatın aralıksız devam ettiğini kaydetti.
Sarp Sınır Kapısı’nda araç geçişlerinde sıkıntılar yaşanmaması için yeni bir TIR parkının yer tespiti çalışması içinde olduklarını belirten Vali Aydoğdu, şunları söyledi:
”Sarp Sınır Kapısı’ndan 2005 Ocak ayında günde 40–45 TIR geçiş yaparken bugün itibarıyla yaklaşık 300–350 TIR geçiş yapıyor. Kapı her geçen gün daha işlevsel hale geliyor. Modernizasyonu tamamlandığında geçişlerde daha da artış olacağına inanıyorum. Kapıda TIR kuyruklarının oluşmaması için acil olarak TIR parkı yapacağız. Hopa Kaymakamlığı’nın başkanlığında bir komisyon oluşturarak yer çalışması için fizibilite çalışması yapacağız. Bölgenin coğrafi konumu itibarıyla uygun yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Gerekirse denize dolgu yaparak, TIR parkını inşa edeceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 10:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?