28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

'Yayla Göçü Festivali' devam ediyor

Yusufeli İlçesi'ne bağlı Tekkale Köyü yaylasında "Yayla Göçü Festivali" kapsamında düzenlenen yarışmada pehlivanlar ödül için yarıştı. 

Karakucak güreşlerinin de yapıldığı festivalde 100'e yakın pehlivan 4 milyar ödül için kıyasıya yarıştı. Pehlivanlar ara sıra seyircilerin üzerine düşerken, bazıları da centilmence mücadele etti. Güreşlere ara verildiği sırada da Tekkaleliler davul zurna eşliğinde horon etti. Horona bazı güreşçiler de kispetleriyle iştirak etti. Ayrıca festivalde yapılan açık artırmada 4.5 milyar para toplandı. 

Festivali, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, İl Jandarma Alay Komutanı Murat Kırkaya, bu göreve atanan Jandarma Yarbay Birol Şimşek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Jandarma Yarbay Sebahattin Toprak, Erzurum Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin, Artvin Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, İlçe Kaymakamı Cahit Çelik, İlçe Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Okan Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Özçelik, İlçe Emniyet Amiri Hakan Uğurlu, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Şahin, İl Genel Meclisi üyesi Halil İbrahim Bingöl, Ahmet Taş ve çok sayıda vatandaş izledi. Tekkale Köyü milli pehlivanlarından Ordulararası güreş şampiyonu ve Avrupa birincisi İsmail Zurnacı, Memiş Taşçı ve Yavuz Taşçı da güreşleri izledi. Festivalde başpehlivanlığı Yakup Kaçmaz, ikinciliği ise Atilla Sucu kazandı. 

Tekkale Köyü Muhtarı Mecit Temel, festivalde yaptığı konuşmada katılanlara ve maddi manevi katkı yapanlara teşekkürlerini iletti. 

Öte yandan, festival kapsamında köylerinin sel ve felaketlerden korunması için kesilen kurbanlar, kazanlarda pişirilerek kavurma yapıldı ve vatandaşlara ikram edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 17:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?