28
Mayıs
2024
Salı
ARTVİN

Yusufeli'ye yüksekokul müjdesi

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, incelemelerde bulunduğu Yusufeli’de bir yüksek okul kurulması için çalışmaların başlandığı açıkladı. 

Vali Cengiz Aydoğdu ilçeye gelişinde Yusufeli Kaymakamı Kenan Eskin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Okan Kurt, Belediye Başkanı Yusuf sağlam ile daire amirlerince karşılandı. Yusufeli Devlet Hastanesi’ne giden Vali Aydoğdu, Hastane Başhekimi Selçuk Göktaş'tan tadilat ve onarım çalışmaları hakkında bilgi aldı, çalışmanın bir an evvel bitirilmesi talimatını verdi. 

Yusufeli Çok Programlı Lisesi erkek öğrenci pansiyonunda incelemelerde bulunan Vali Aydoğdu, sorumlu Müdür Yardımcısı Necati Karataş'tan bilgi alarak yemekhane, yatakhane, toplantı salonu, çamaşırhane, tuvalet, banyo ve internet bilgi işlem merkezini gezdi. Vali Aydoğdu, incelemeleri sırasında olumlu ve güzel olan şeyleri takdir ederken, olumsuzluklara dikkat çekti. Kapanan Sağlık Meslek Lisesi yerini de gezen Vali Aydoğdu Yusufeli'ne bir yüksek okulun kurulması konusunda alt yapı için incelemelerde bulundu. İlçeye bir meslek yüksek okulu kurulması gerektiğini söyleyen Vali Aydoğdu, İlçe Kaymakamı Kenan Eskin'e mevcut kamu binalarının ve okul olabilecek yerlerin tespit edilmesini istedi. Vali Aydoğdu’nun incelemeleri sırasında minibüs sürücüleri kooperatifin sorunlarını aktardılar. 

Vali Aydoğdu, daha sonra Yusufeli adliyesini ziyaret ederek savcı ve hakimlerle görüştü. Yusufeli barajını yapacak Doğuş firmasının proje mühendisi Adnan Aydın'dan alt yapı çalışmalarının yapıldığı, Su kavuşumu mevkiinde bilgiler alan Vali Aydoğdu, barajda çalıştıracak insanların Yusufeli'li olmasını temennisinde bulundu. Vali Aydoğdu “Çünkü mağdur olacak Yusufeli halkına öncelik tanınmalıdır” dedi.
Yusufeli Halitpaşa İlköğretim Okulu toplantı salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, "Yusufeli'ne kuracağımız yüksekokulu önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime açmak için çalışmalara başladık. Yüksekokul buranın namı olacaktır. Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşmelerde buraya yüksek okul yapmaya çok sıcak bakıldığını müşahede ettim. Biz çalışmalarımıza başladık. Yüksek okulu açtığımızda buraya gelen öğrencileri nerde barındırırız, okulda görev yapacak öğretim üyelerine barınmaları için ne yapabiliriz, araştırıyoruz. Hep birlikte okulun açılması yönünde büyük çaba göstermeliyiz. Burada açacağımız yüksekokul, ileride Artvin'e kurmak istediğimiz üniversitenin de bir bakıma ilk ayağı olacaktır." diye konuştu. 

Vali Cengiz Aydoğdu'nun Yusufeli’deki incelemelerine Yusufeli Kaymakamı Kenan Eskin, Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Artvin İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre , DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu, Bayındırlık İl Müdürü Ufuktan Güneş, Sağlık Müdürü Ahmet Bayraktan, Çevre ve Orman İl Müdürü Mustafa Meydan, Genel Sekreter Çetin Demirkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Burhan Ünlü, Kültür Turizm Müdürü Dursun Altunay , İl Müftüsü Ömer Taşcıoğlu , İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Yaşartekin, İl genel Meclis uyeleri Ahmet Taş ve Mehmet Polat ve daire amirleri katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 09:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus yeniçeri IP: 193.255.58.xxx Tarih : 26.12.2006 09:48:19
eğitimden başka bir seçeneği olmayan Artvin'in bu yöndeki ihtiyacının nihayet dikkat çektiğini görmek sevindirici bir durdum.bu bağlamda atılacak adımların bir başlangıcı olması ve devamının da gelmesini diler, tüm emeği geçenlere saygılar sunarım