28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Jet hızıyla toplu sözleşme

Artvin'in Borçka İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir saat süren görüşmeden sonra toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, makamında belediyede çalışan işçiler adına sözleşme için gelen Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Cevdet Tangaç ile yaptığı 1 saatlik görüşmeden sonra toplu-iş sözleşmesi için anlaşma sağlandığını söyledi ve sözleşmeye imza atarak hayırlı olmasını diledi. Başkan Küçük, "Dönemimizde 3. sözleşmeyi imzalıyoruz. Sonuçta çalışan insanlarımız ve belediyemizin var olan imkanlarımızla beraber ortaklaşa bir karar alarak neticeye varıyoruz. Bu da kurumumuz ve çalışanlar arasında saygı ve sevginin bir göstergesi ve iyi ilişkiler olduğunun göstergesi olduğuna inanıyorum ve çalışanlara bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Sendika Şube Başkanı Cevdet Tangaç ise, Başkan Oral Küçük ile yapılan sözleşmelerin hep hızlı geçtiğini belirterek, sözleşmenin mutlu sonla noktalanması dolayısıyla teşekkür etti.
İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle, işçilere, sosyal haklardaki artışla birlikte ilk altı ay yüzde 7.5 ve ikinci altı ayda ise 7.5 olmak üzere toplam yüzde 15 oranında zam yapıldı. Sözleşme, Mart 20006 tarihi itibariyle geçerli olacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 15:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?