27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Kabaca arıcılık tesisi üretime geçti

Artvin'in önemli bal üretim merkezlerinden Murgul'a bağlı Kabaca Köyü'nde yapılan "Kabaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 50 Aile x 20 Kovan Arıcılık Tesisi" düzenlenen törenle üretime açıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kredi desteğiyle Kabaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından faaliyete geçirilen tesisin açılışına Artvin Valisi Orhan Kırlı, Garnizon Komutanı Albay Murat Kırkaya, Murgul Kaymakamı Selami Işık, Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, Arhavi Kaymakamı Akın Varıcıer, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, İl Genel Meclis üyesi Hasan Dilberoğlu ile kooperatif başkanı Sami Gülsuyu ve üreticiler katıldı.

Bal üretim ve paketleme tesisinin açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Artvin Valisi Orhan Kırlı, kooperatif üyelerini kutlayarak, "Bu örnek tesisi üretime geçirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten bilinçli davranışınızla burada örnek bir kalkınma hamlesi başlatmış oldunuz" dedi.

Açılışın ardından beraberindekilerle birlikte tesiste incelemelerde bulunan Vali Kırlı'ya başkan Sami Gülsuyu ile Tarım İl Müdürü Mustafa Duman tesis hakkında bilgi verdi. Bin kovan, 5 bal süzme makinesi, 2 dinlendirme tankı, 1 ısıtma makinesi ve binasıyla birlikte tesisin 140 milyar liraya mal edildiğini kaydeden Kabaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gülsuyu, tesiste yıllık 20 ton bal işleneceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 13:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?