19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Artvin'e kamera sistemi

Artvin İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, suçlularla mücadelede teknolojik yöntemlerin kullanıldığını, şehrin muhtelif yerlerine kamera kullanılacağını bildirdi.

İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, düzenlediği basın toplantısıyla Artvin halkına daha verimli ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini, hukuk devletinin gereklerini yerine getirebilmek için kurum olarak üzerlerine düşen görevlerinin bilincinde olduklarını söyledi.

Ekinci, "Artvin Emniyet Müdürlüğü olarak bilim çağında teknik hizmetlere önem verdik. Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve sanıkların hak ettikleri cezaya çaptırılmalarını sağlamak, adli olayları delillerle desteklemek, faili meçhul olaylarda kimlik tespitini yapmak için parmak izi için yeni teknolojik cihazlar imkanlarımız arasına eklendi" dedi.

Emniyet Müdür Ekinci, Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi'ni (AFIS) kullandıklarını belirterek, "Bu şekilde sanıkların kimlik tespiti bilgisayar ortamında değerlendirilerek faillerin en kısa zamanda yakalanmasının sağlanıyor. İl ve ilçelerimiz genelinde son bir ayda 9 hırsızlık olayı yapıldı. Şavşat, Borçka ve Hopa ilçelerinde gelişen hırsızlık olaylarının, kasa soygunlarında, el gücüyle ve aynı yöntem kullanılmış ve failleri ise Rize, Ardahan ve Batumlu kişilerle bağlantılı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Önümüzdeki günlerde huzur toplantılarıyla vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarına ağırlık vereceğiz" diye konuştu.

Müdür Ekinci, eski arabasını, evini ve bazı önemli eşyalarını hem hırsızdan hem de her ihtimale karşı sigortalattığını belirterek, vatandaşların önemli işyerlerinde en azından alarm sistemi veya kamera sistemi kurmadığını da hatırlattı. Ekinci ayrıca, şehirdeki muhtelif yerlere kamera sistemi kurulacağını kaydederek, "Alo 155 Polis İmdat hattı 24 saat açık. Her türlü ihbarların dikkate alınarak değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 01:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mine kahraman IP: 88.224.34.xxx Tarih : 25.05.2006 14:50:34
Tüm hayatımızı kapsayan cağdaş gelişime ayak uydurmak zorundayız.Teknolojinin hızla gelişmesi bizleri olumlu yönde etkilemektedir, bazı fırsatlar vardır ki değerlendirilmeli ve kaçırılmamalıdır.Görüyorum ki Artvin'de teknolojiye hızlı bir şekilde ayak uydurmaktadır ve ben Oniks güvenlik sistemleri/Bursa firma yetkilisiyim yapılması gerekenlerde işbirliğine varım diyorum. SAYGILARIMLA