19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Ayıyı valiliğe şikayet etti

Dağlarda yiyecek bulamayan ayıların köylere inerek bağ-bahçe ve arı kovanlarına zarar vermesi üzerine vatandaşlar, konu hakkında arka arkaya valiliklere şikayet dilekçesi veriyor. 

Çıkartılan yasalar gereği ayıları vuramayan vatandaşlar, çözümü yine yasal yollarda aramaya başladı. Artvin'in merkeze bağlı Yanıklı Köyü'nde ikamet eden Mikail Yılmaz (56), ayıların kendisine ait arı kovanları ve meyve ağaçlarına zarar vermesi üzerine, Valiliğe şikayet dilekçesi verdi. Yasa gereği ayılara bir şey yapamadıklarını söyleyen Yılmaz, "Ayı geliyor, evimizin önündeki kovanları parçalayıp, bağ bahçemize zarar veriyor ve elimiz kolumuz bağlı izlemek zorunda kalıyoruz. Biz devletten ayılarına sahip çıkıp zararımızı karşılaması için destek bekliyoruz" dedi. 

Yılmaz, dilekçesinde, "Ayılar evimizin balkonuna kadar çıkmaktadır. Koruma altında olmaları nedeniyle ayılara bir şey yapamıyoruz. Ayıların korunması Milli Parklar ve Yaban Hayatı açısında önemli olabilir. Ancak bizimde hayatta kalabilmemiz için ürünlerimizi zararsız ve ziyansız almamız gerekir. Mağduriyetimin giderilmesi için uğramış olduğum zararın karşılanması ve daha fazla zarar görmemiz için ilgili birimlere gerekli önlemlerin alınması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verdi. 

Konuyla ilgili şikayetlerin artması üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman, konunun Çevre Bakanlığı'na bildirildiğini belirtti. Akman, "Son yıllarda ayı popülasyonunun arttığını müşahede ediyoruz. Vatandaşın mağdur olduğunu ve yasalar gereği bir şey yapılamadığı için konuyu Çevre Bakanlığı'na bildirdik" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 09:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?