19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Burun kralı Kore televizyonlarında

Uluslararası Uzun Burun Yarışması'nda 8.8 santimlik burnuyla 1. olan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek, Güney Kore'de yayınlanacak bir belgesele konu olacak.

Güney Kore Devlet Televizyonu KBS muhabiri Young Jin Han ile kameraman Shin Jung Hyun, burun kralı Özyürek'le (59) ilgili çekimlere Artvin'de başladı. Artvin'de çeşitli mekanlarda Mehmet Özyürek'in çekimlerini yapan ekipten muhabir Han, Güney Korelilerin burnunun çok küçük olduğunu belirterek, "Mehmet Bey'in burnu çok ilginç geldi. Türk erkekleri yakışıklıdır ve burunları güzeldir" dedi.

2006 yılının ilk aylarında Rize Çay TV tarafından düzenlenecek yarışma için hazırlık yapan Mehmet Özyürek ile rakipleri de belgesel vesilesiyle bir araya geldi. Bu arada Artvin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde oluşturulan folklor ekibi de gösteri sundu. Mehmet Özyürek ile yarışmada 2. olan Ahmet Arı'ya, burnuyla ney çalan Tanju Coşkun isimli genç de katıldı. Burun kralı Mehmet Özyürek, rakipleri Ahmet Arı ve Selçuk Hamzaoğlu birlikte horon oynadı. Programda Güney Koreli basın mensupları kendi dillerinde şarkılar söyledi ve şiirler okundu.
Güney Koreli bayan muhabir Shin Jung Hyun, "Dünyada en uzun burun Mehmet Bey'e ait. Burada olduğu için çok uzak ülkeden dağları aşarak geldik. Bizim Güney Kore'de 'Harika Asya' isimli bir programımız var. Sadece Asya ülkelerinde ilginç işi olan insanlar ve ilginç insanlar konu ediliyor. Ama Türkiye'de Mehmet bey seçildiği için belgesel program yapmak için geldik. Mehmet Özyürek'in burnu ve kendisi de çok hoş. Ben burada evlenirsem, Artvin'de kalabilirim" diye konuştu.

Shin Jung Hyun, Türkiye'yi, insanları ve özellikle erkekleri çok sevdiğini dile getirdi. Burun kralı Mehmet Özyürek de yabancı basın mensuplarının ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirterek ,"Tabii Güney Kore insanları bizim kardeşlerimiz, ta buralara kadar benim için gelmelerinden dolayı son derece mutlu ve memnunum. Koreli kardeşlerimize buradan kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı yolluyoruz. Tabii böyle bir fiziki konumu Avrupa'ya, dünyaya taşımak bana inanılmaz bir mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Mehmet Özyürek 2006 yılında yapılacak yarışmaya doğal besinlerle hazırlandığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 16:57:36
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 17:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?