19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Dağda 2 gün mahsur kaldılar

Artvin'in Hopa ilçesi Çimenli köyüne bağlı Cicağal mezrasında yoğun kar yağışı nedeniyle 250 küçükbaş hayvan ile birlikte mahsur kalan Mustafa (30) ve Zafer Yılmaz (30) isimli çobanlar, Pazar günü akşamı yaklaşık 6 saat süren bir çalışmanın ardından kurtarıldı.

Hopa'nın Çimenli köyüne bağlı Cicağal mezrasında koyun otlatan ve kendilerinden Cuma gününden beri haber alınamayan Mustafa ve Zafer Yılmaz isimli çobanlara Köy Hizmetleri'nin tahsis ettiği kepçe ile 6 saat süren yol açma çalışmalarının ardından ulaşıldı. Çobanlar daha sonra, koyunlarıyla birlikte Çimenli köyüne getirildi. Köye yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Cicağal mezrasına ulaşmak için Pazar günü saat 12.30 sularında işe başlayan kurtarma çalışmalarına köylüler de yardımcı oldu. Yol açma çalışmaları sırasında kar kalınlığının yer yer 1,5 -2 metreyi bulması çalışanlara zor anlar yaşattı. Çobanlar ve koyunlar, köylülerin de yardımıyla Çimenli köyüne getirildi.

Köy muhtarı Mursel Şişman, aniden bastıran kar yağışının ardından mezraya giden yolun kapandığını ve çobanlardan Cuma gününden beri haber alınamadığını söyledi. Çobanların sağlık durumlarından endişe ederek, Jandarma ve Köy Hizmetlerine haber verdiklerini söyleyen Şişman, bunun sonucunda Köy Hizmetleri'nden bir kepçe geldiğini ve köylülerin de yardımıyla çobanlara ulaştıklarını ifade etti.

Çobanlardan Mustafa Yılmaz, bu yıl kış şartlarının çetin geçeceği uyarısını aldıktan sonra Ardahan yaylalarından memleketleri Hopa'nın Çimenli köyü mezrası olan Cicağal'a kadar gelebildiklerini söyledi. Ancak cuma günü aniden bastıran kar yağışı nedeniyle köye giden yolunda kapanmasıyla mahsur kaldıklarını belirti. Yılmaz, cumartesi günü telefonlarının şarjının bittiğini ve yapacakları birşey kalmadığı için kurtarılmayı beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, bu sürede aç ve susuz kaldıklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?