19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İl Özel İdaresi yaz sezonunu açtı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, "Yol yapmak Türkiye'nin istikbaliyle doğrudan ilgilidir. Bunu böyle düşüneceğiz, bu idealle çalışacağız" dedi.

Artvin İl Özel İdaresi'nin 2006 yılı iş sezonu kurbanlar kesilerek dualarla açıldı. İş Sezonu açılışı nedeniyle Artvin İl Özel İdaresi makine parkında bir tören düzenlendi. Törene Vali Cengiz Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il genel meclis üyeleri ve özel idare personeli katıldı. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, yaz sezonunda yapılması gereken yeni yol yapımı ve iyileştirme çalışmalarına böyle bir etkinlikle yeni bir motivasyonla başlandığını söyledi.

Vali Cengiz Aydoğdu da konuşmasında Atatürk'ün 83 yıl önce hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmada Türkiye'nin başarılı olamadığını ifade etti. Aydoğdu, "Maalesef ülkemiz köy kalkınma davasında başarılı olamadığı için çok sağlıksız bir şehirleşme yaşanmıştır. 1950'li yıllardan sonra köylerden şehirlere, kırsaldan kente sağlıksız, kontrolsüz sel gibi göç yaşanmıştır. Bugün de sağlıksız kentleşmenin getirdiği sorunlarla uğraşıyoruz.

Köy meselesi hala önümüzde bir problem olarak duruyor. Bunun içindir ki, sayın Başbakan'ımız geçen yılı, bu yılı ve önümüzdeki yılı köylerimizin içme suyu ve yol meselelerini halletme yılı olarak ilan etti. Türkiye'de ilk kez böyle bir bütçeyle Köydes adı altında bir seferberlik başlatıldı. Şu anda tüm ülke sathında bu heyecan yaşanıyor. Burada da bu işin kahramanı daha önceden Köy Hizmetleri olan, şimdi özel idaremiz personeli olan siz kıymetli arkadaşlarımdır. Sizler çok kutsal görev yapıyorsunuz. Yol, su medeniyetin abidesidir. Onun için biz bu meseleleri halledersek, muasır medeniyet seviyesindeki yarışa ancak başlamış olacağız. Çünkü başka ülkeler nükleer enerjiyle uğraşıyor, uzayı paylaşmaya çalışıyorlar. Bu demek değildir ki, biz bu yarışta çok gerideyiz, hayır. O yarışta da önemli bir mesafe aldık ama bizim maalesef böyle geriden gelen halledemediğimiz problemlerimiz de var" dedi.
Konuşmasının devamında dünyanın artık küçüldüğünü, hayallerin ve ufkun çok genişlediğine dikkat çeken Vali Aydoğdu, şunları söyledi:

"Yol yapmak Türkiye'nin istikbaliyle doğrudan ilgilidir. Bunu böyle düşüneceğiz. El birliğiyle hep birlikte daha büyük bir ülke inşa etmek, yol yapmakla olur. İşimiz yolsa, işimiz idarecilikse iyi idare etmekle olur. İşini iyi yapan insanları saygıyla selamlıyor, yeni çalışma yılının hepimize, Artvin'e, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmalardan sonra topluca yenilen yemeğin ardından, Vali Cengiz Aydoğdu makine parkında incelemelerde bulundu. Köy Hizmetleri görevli araçları da alkışlarla uğurlandı.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 11:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?