19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İnsan Hakları Kurulu toplantısı

Artvin Vali Yardımcısı ve İl İnsan Hakları Kurulu Başkanı Muzaffer Başıbüyük'ün başkanlık ettiği toplantıda, bir süre önce Avrupa basınında çıkan ve İslam aleminin kutsal değerlerinin rencide edildiği karikatürleri, çizen, yayınlayan ve buna müsaade eden devlet adamları ve ülkelerin kınanması kararlaştırıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Artvin İl İnsan Hakları Kurulu'nun 10 üyesi tarafından müştereken verilen bir dilekçeyle, Danimarka başta olmak üzere bazı Avrupa ve Amerika medyasında yayınlanan karikatürlerle inanca saygısızlık yapıldığı, İslam aleminin kutsal değerlerinin rencide edildiği belirtilerek, her fırsatta İslam'ı küçümsemeye çalışan Danimarka ve Avrupa medyasının kınanması istendiği belirtildi. Kurulda yapılan görüşme sonucu, bahse konu karikatürleri çizen, yazılı, sözlü, görsel ve elektronik yayın araçlarıyla yayınlayan ve böylece İslam aleminin inançlarına hakaret eden Avrupalı bütün basın yayın mensuplarının, onlara destek veren devlet adamları ile ülkelerinin, kurul üyelerinin imzalayacakları bir metinle kınanması ve bu kınama metninin de ABD Başkanı ve Danimarka Başbakanı'na gönderilmek üzere, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na sunulmasına karar verildiği bildirildi.

Toplantıda ayrıca, İnsan Hakları başvuru kutularına, posta ve e-mail yoluyla yapılan vatandaş başvuruları da değerlendirildi. Artvin'in Hopa İlçesi Yoldere Köyü'nden Ethem Akçiçek tarafından gönderilen dilekçede; kendisine ait araziye Orman Bakanlığı tarafından el konulmak istendiği, bu yüzden mahkemeye başvuruda bulunduğu ancak hakimin "Arazin elden gidiyor üzerine su iç" diyerek onuruyla oynadığı" şeklindeki iddiaların yer aldığı dilekçe incelendi. Dilekçe sahibi Ethem Akçiçek'e, "Kadastro Mahkemesi'nin aleyhine verdiği kararın tarafına tebliği edildiği tarihten itibaren 15 gün içerisinde Yargıtay Hukuk Dairesi Başkanlığı'na başvurabileceği yönünde tavsiyede bulunulduğu ifade edildi.

Öte yandan çıkan bir yangında evini, hayvanlarını ve samanlığını kaybeden Ahmet Demir'in maddi yardım isteği, değerlendirilmek üzere Yusufeli Kaymakamlığı'na gönderildi. Bir başka dilekçede ise Tarım İl Müdürlüğü'nde gece bekçisi olarak görev yapan bir vatandaş, vardiya sistemine göre görev yapmaları gerekirken üst üste 10 gece nöbet tutmak zorunda kaldıklarını belirterek, temel insan haklarından dinlenme hakkına aykırı olan bu adaletsizliklerin giderilmesini istedi, konu incelenmek üzere kurul tarafından İl Tarım Müdürlüğü'ne gönderildi. Ayrıca Şehir içi dolmuşlarının gereğinden fazla ayakta yolcu taşımaları da kurula şikayet edildi. Bu konu da Artvin Belediye Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğüne incelenmek üzere gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 20:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?