19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kayıp dağcılar Yusufeli'de

Rize'de, Kaçkar Dağları'na tırmanışları sırasında kendilerinden haber alınamayan 3 dağcının Artvin'de olduğu belirlendi.


Kaybolduğu bildirilen dağcılardan Volkan Çakır, telefonla yaptığı açıklamada, dağcı arkadaşları Cevher Bilger (25) ve Barış Olcay 26) ile birlikte Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Olgunlar Yaylası'nda olduklarını ve her hangi bir sağlık problemleri olmadığını belirtti.

Salı günü tırmanış yapmayı planladıklarını, fakat bir arkadaşlarının rahatsızlanması nedeni ile tırmanışlarına çarşamba günü başladıklarını ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

“Çarşamba günü başladığımız tırmanışta Cevher arkadaşımızın otomatik kramponu atmaya başlayınca tırmanışımız son derece yavaşladı. Bu da büyük çatlağa girmemizi engelledi. Çarşamba gecesi büyük çatlağa giremeyince, perşembe gününü bekleyerek risk almadan öğle saatlerinde büyük çatlağı geçtik. Yusufeli'nin Olgunlar Yaylası'na ulaştığımızda geç kalmamız nedeni ile arkadaşlarımızın bizimle ilgili endişelenerek arama kurtarma ekibi istediklerini öğrendik. Gerekli yerlere haber vererek sağlık durumumuzun iyi olduğunu ve ekibe gerek olmadığını ilettik. Zahmet verdiğimiz dağcı ekipleri ve arkadaşlardan özür diliyoruz.”

Çakır, bugün yürüyüşlerine devam ederek, Kavron Yaylası'na döneceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 12:35:04
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 12:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?