28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sınırda uzun kuyruk

Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmek isteyen yüzlerce TIR sürücüsü, Gürcistan tarafındaki tonaj kantarının bozulması nedeniyle yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Araç sürücülerinden bazıları tonaj fazlası yüklerini kuyrukta indirirken, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. TIR sürücüleri, kuyrukların oluşmasının Gürcistan tarafından kaynaklandığını ileri sürdü. Kuyrukta geçiş bir haftadır bekleyen TIR sürücüleri, "Gürcistan araç başına 40 ton kota koymuş. Bunu aşan miktar tespit edilirse ceza kesiliyor. Kesilen cezaların nereye ödeneceği meçhul. Bir yandan tonaj, diğer yandan araç kantarının bozulması sebebiyle yük araçların yanı sıra tankerlerin kuyrukta bekletilmesine bir anlam veremiyoruz. Geçiş yapmıyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Biz devletimize nasıl vergilerimizi ödüyorsak, devletin de bize sahip çıkmasını istiyoruz. Yazık bu insanlara, çile ve hasret çekiyorlar" diye konuştu.

Sürücüler, "Batum tarafından kaynaklanan otorite boşluğu sebebiyle karşı karşıyayız, kiminle muhatap olacağımızı bilmiyoruz. İçeriden yüklü olarak gelirken tonaj fazlası yük olduğu gerekçesiyle kesilen cezayı ödemek için bankaya gittim, 'Bugün almıyoruz, yarın gel' dediler, ertesi günü gittim kesilen cezanın karşılığı çıkmadı. Kimin ne yaptığı belli değil, cezayı nasıl keseceğini bilmiyorlar. Kendileri uyguladıkları kanunlarını bilmiyorlar ve bunun cezasını da biz çekiyoruz. Bir an önce bu soruna Ankara'nın el atmasını istiyoruz. Olmayacaksa, bu yolculuk olmaz desinler" diyerek anahtarlarını Ulaştırma Bakanı'na göndereceklerini ileri sürdü.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 15:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?