19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Emniyet'in kuruluşu kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 161. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Artvin Polisevi'nde, teşkilatın kullandığı çeşitli araç, gereç, silah ve teçhizatların yer aldığı Polis Sergisi ile polis eşleri tarafından hazırlanan kermes açıldı.

Vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören sergi ve kermesin açılışını Vali Cengiz Aydoğdu yaptı. Açılışta konuşan İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, Polisin kavram ve kurum olarak ne şartlar altında görev yaptığının bu sergide görülerek anlaşılacağını belirterek, bu tür sergilerin polis-halk arasındaki diyalogun kurulmasına katkı sağladığını söyledi.

Emniyet Teşkilatı mensupları eşleri tarafından düzenlenen kermesin ise artık Artvin'de bir gelenek haline geldiğini ifade eden Ekinci, "Bu kermesten elde edilen gelirin tamamını şehit polislerimizin çocuklarının eğitiminde kullanılmak üzere derneğin genel merkezine gönderiyoruz. Geçen sene kermesten elde edilen parayla Artvin'de 110 çocuğumuzu hijyenik koşullarda sünnet ettirdik.

Yine bu yıl da Kafkasör Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinde 110 çocuğumuzu daha sünnet ettireceğiz" diye konuştu.

Hafta boyunca açık kalacak olan sergi ve kermes açılışına Vali Cengiz Aydoğdu'nun yanı sıra Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırkaya, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergilenen polis teçhizat ve malzeme stantlarını tek tek inceleyen Vali Cengiz Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci ve diğer uzman görevlilerden bilgi aldı. Özellikle bayanların büyük ilgi gösterdiği kermeste ise vatandaşlar sergilenen ürünlerden bol bol satın aldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2006 Pazartesi 15:45:10
Güncelleme :3 Nisan 2006 Pazartesi 16:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?